GTA Online, Çatışmaları Daha da Artıracak Bir Kumarhaneye Kavuşuyor

47
6
1
1
1
GTA Online’a bir kumarhane eklenmesi planı, kanun koyucuların dikkatini Rockstar’a çevirebilir.

GTA Online oyuncuları uzun süredir oyuna, tek kişilik eski GTA oyunlarda olduğu gibi bir kumarhane eklenmesini istiyordu. Rockstar da oyunculardan gelen bu isteği gerçekleştirmeye hazırlandığını gösteren bir tweet attı.

Firma, gönderisinde kumarhanenin nasıl görüneceği ya da oyuna nasıl etki edeceği konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak önümüzdeki ay oyuna eklenmesi bekleniyor. Zaten kendini gördüğümüz ama içine giremediğimiz kumarhanenin kapıları böylece açılmış olacak.

“Yakında açılıyor: Vinewood’un kalbinde bir lüks kumarhane…”

Muhtemelen gazino da, oyuncuların işletebildiği gece kulüpleri ve otomobil satıcıları gibi bir yapı olacak. Oyuncular, kumarhanelerde birbirleriyle de oyun oynayabilecekler. Red Dead Redemption’dan bildiğimiz üzere Rockstar bu özelliği oyunlarına eklemekte sıkıntı yaşamıyor.

Bu özelliğin oyuncular arasında popüler olması bekleniyor. GTA serisinde her zaman için kumarhaneler oyuncuların zaman geçirdiği mekanlar arasında yer almıştır, bu durum GTA Online’da da değişmeyecek gibi görülüyor.

Bununla beraber kumarhane, oyun piyasasını düzenleyen kurumların muhakkak dikkatini çekecektir. Bazı ülkeler, oyunlarda kumar olarak gördüğü özellikleri düzenleme yoluna gitti. Örneğin bazı oyunlarda çıkan ganimet sandıklarının yasaklanması gündeme gelmişti. Bu sandıkları insanlar, gerçek para ödeyerek açıyorlar. Sandıklardan çıkan eşyalar da gerçek para karşılığında satılabiliyor. Kural koyucular da bunu, çocukları kumara teşvik eden bir sistem olarak görüyor.

GTA da gerçek para kullanılabilen bir oyun olduğu için, doğrudan gerçek parayla alınan oyun parasının kumarda kazanılıp kaybedilmesi tepki çekecektir. Umalım da Rockstar, politikacıları kızdırmadan kumarhaneyi oyuna eklemenin bir yolunu bulmuş olsun.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/gaming/gta-online-casino-gta-e3-2019-rockstar-gambling-grand-theft-auto-a8958646.html
47
6
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
47
6
1
1
1