Guardians of the Galaxy'nin Oyunu Geliyor: İşte Çıkış Tarihi, Hikâyesi ve Sistem Gereksinimleri

15
4
1
0
0
Uzun süredir beklenen Guardians of the Galaxy oyunu sonunda E3 2021 Square Enix etkinliğinde ortaya çıktı. Uzun bir oynanış videosu ile tanıtılan Guardians of the Galaxy’nin çıkış tarihine, hikâyesine, tahmini sistem gereksinimlerine ve bilinen tüm detaylarına yakından bakıyoruz.

Square Enix’in dağıtımını üstleneceği, Eidos Montreal tarafından geliştirilen Marvel's Guardians of the Galaxy oyunu nihayet tüm ihtişamıyla gün yüzüne çıktı. E3 2021 etkinliği kapsamında oyunu tanıtan Square Enix, oyunun oldukça uzun bir oynanış videosunu da paylaştı. Bu oynanış videosunda ise oyunla alakalı bizlere gösterilen birçok detay yer alıyor.

Temel oynanış mekaniklerinden tutun, bölüm tasarımlarına, oyunda yer alacak karakterlere, kötülere ve oyunun tarzına kadar birçok detay aslında üstü kapalı olsa da bize sunulmuş oldu. Bu içeriğimizde oynanış videosunda gördüklerimizi ve yapımcı stüdyonun aktardıklarını bir araya getirerek sizlere sunuyor olacağız. Guardians of the Galaxy nasıl bir oyun olacak, ne zaman çıkacak ve oyunda genel olarak bizleri neler bekleyecek? Hep birlikte yakından bakıyoruz.

Guardians of the Galaxy sinematik fragmanı:

Serüveni 2017 yılına kadar dayanan, Square Enix’in dağıtımını üstleneceği Guardians of the Galaxy oyunu E3 2021 kapsamında uzun uzun tanıtıldı. Bir süredir ses çıkmayan bu oyundan güzel bir sinematik fragman, ardından da tatmin edici bir oynanış videosu paylaşıldı. Bu içeriğimizde oynanış videosunda gözümüze çarpan detayları, oyun geliştiricilerinin verdiği bilgilerle harmanlayarak sizlere sunuyor olacağız.

Star Lord ve diğerleri… Guardians of the Galaxy’de bizleri kimler bekliyor:

guardians of the galaxy

Filmlerden de aşina olduğunuz üzere Galaksinin Koruyucuları olarak adlandırılan; Star Lord, Gamora, Drax, Groot ve Rocket’tan oluşan kemik kadro bu oyunda bizlerle birlikte olacak. Fakat ne yazık ki oyun boyunca sadece Star Lord olarak oynayabileceğiz. Yine de grubumuzun geri kalan üyeleri her daim yanımızda olacak. Hatta o kadar olacaklar ki sürekli ettikleri kavgalara müdahalelerde bile bulunmak zorunda kalacağız.

lady hellbender

Kemik kadromuzun yanı sıra yayınlanan sinematik fragmanda Mantis başta olmak üzere çizgi romanlarda yer alan birçok karakter göze çarpıyor. Bu karakterlerle hikâye ilerledikçe karşılaşacak ve hatta bazılarıyla gerçekten karşı karşıya geleceğiz gibi duruyor. Yine fragmanda görünen bir diğer önemli isim Lady Hellbender ise oyunun baş kötülerinden sadece biri olacak.

Karakterler üzerinde ne gibi değişiklikler yapılmış? Filmlerle bağlantı var mı?

marvel's Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy oyununun yapımını üstlenen stüdyo Eidos Montreal, yeni oyunun doğal olarak var olan çizgi roman ve film dünyasından esinlenildiğini fakat oyunculara tamamen yeni bir deneyim sunmak istediklerini belirtiyor. Yani bu demek oluyor ki Guardians of the Galaxy oyunu, hem karakter tasarımı hem de hikâyesi yönünden filmlerden tamamen bağımsız olacak. Karakter tasarımı demişken, karakterler üzerinde yapılan değişikliklere baktığımızda en büyük değişiklik Star Lord’un üzerinde yapılmış gibi duruyor.

star lord

Star Lord olarak bildiğimiz, Guardians of the Galaxy takımını yöneten Peter Quill, bu oyunla birlikte bir bakıma kökenlerine dönüyor olacak. Bu nedenle kendisine, çizgi romanlarda karşımıza çıkan 80’ler havası taşıyan bir tarz oluşturulmuş. Böylelikle Star Lord’un ikonik sarı saçları, karanlık mizahı ve meşhur punk havası taşıyan kırmızı deri ceketi geri dönmüş oldu. Filmlerdeki versiyonlarını andıran karakterler ile şüphesiz Groot ve Rocket oluyor. Bunun nedeni de hâlihazırda filmlerde de çizgi roman versiyonlarının CGI ile oluşturulmuş olması.

guardians of the galaxy karakterleri

Bu karakterler dışında Star Lord başta olmak üzere Gamora, Drax ve Mantis tamamen yeniden oluşturulmuş. Bize soracak olursanız, bu oyun için Star Lord olarak Chris Pratt de rol alabilirdi. Fakat stüdyonun yapmak istediği oyunculara Marvel evreninden yepyeni bir hikâye sunmak ve oyunculara kendilerini Star Lord’muş gibi hissettirmek. Bu nedenle çizgi romanları andıran taptaze bir Galaksinin Koruyucuları ile karşı karşıya kalacağız. Ayrıca Star Lord bu yeni tarzıyla babası Ego’ya epey bir benzemiş. En azından film versiyonuna...

Guardians of the Galaxy oynanış videosu ve temel oynanış mekanikleri:

Square Enix, E3 2021 etkinliğinde bizlerle Guardians of the Galaxy’nin neredeyse bir bölümünün oynanışını paylaştı. Bu videodan anladığımız üzere oyunun bölüm tasarımları Marvel’s Avengers ve Star Wars Jedi: Fallen Order oyunlarına benzer şekilde işlenmiş. Yani haritadan belirli bir görevi seçiyor ve geminizle bu bölümün bulunduğu haritaya uçuyorsunuz. Haritaya ulaştıktan sonra da biraz serbestlik tanıyan fakat genel olarak çizgisel şekilde devam eden bir yolculuğa çıkıyorsunuz.

guardians of the galaxy oyunu

Bu haritada takım arkadaşlarımız yanımızda ama biz sadece Star Lord olarak oynuyoruz. Diğer takım arkadaşlarımız genel olarak yapay zekâ ile hareket ediyor. Ta ki biz onlara emirler vermeye başlayana kadar. Star Lord olarak çizgi romanlarda sıklıkla kullanılan lazer silahlarımız ve ayakkabılarımıza bağlı jetlerimiz bulunuyor. Fakat bu bir takım oyunu, bu yüzden Star Lord ile yapabileceklerimiz sınırlı.

guardians of the galaxy oynanış

İşte tam burada verebileceğimiz emirler devreye giriyor. Savaş sırasında Star Lord ile diğer takım üyelerine saldırı emirleri verebiliyoruz. Videoda görüldüğü üzere her takım arkadaşımızın ise 4 farklı yeteneği bulunuyor. Bu sayede rakiplerimizi takım arkadaşlarımızla koordine bir şekilde alt ediyor ve bölüm sonunda bulunan ana kötü karakterimize doğru ilerliyoruz.

Guardians of the Galaxy, beklediğimizden daha fazla rol yapma elementlerine sahip:

Guardians of the Galaxy rol yapma

Haritadan haritaya uçup, genel olarak çizgisel şekilde ilerleyeceğimiz bir oyunda rol yapma elementlerinin ne denli efektif kullanılabileceği tartışılır. Yine de Guardians of the Galaxy, bir şekilde rol yapmayı da bu oynanış şekline entegre etmeyi başarmış gibi duruyor. Özellikle oynanış videosunun ilk başında gördüğümüz sahnelerde, diğer ekip üyelerinin tartışmalarına tanık oluyoruz. Yapımcı stüdyoya göre bu tartışmalar sadece bölümlerden önce değil, görevler esnasında da sıklıkla yaşanacak.

square enix guardians of the galaxy

Bizler de Star Lord olarak sürekli takım arkadaşlarımızın arasına girip orta yolu bulmaya çalışacağız. Tabi orta yolu bulmaya çalışırken bir taraf seçmemiz gerekecek ve bu seçimlerimiz oyunun gidişatına etki edebilecek. Şöyle ki; diyelim Rocket ve Gamora arasında geçen birden çok tartışmada hep Gamora’nın tarafını seçmeye karar verdiniz. Bunun sonucunda Rocket bölümlerdeki savaşlar sırasında verdiğiniz emirleri dinlemeyebilir.

e3 2021 guardians of the galaxy

Stüdyoya göre oyunun temeli aynı kalsa da bu yaptığımız seçimler deneyimimizi ve ekibimizle aramızdaki ilişkileri epey bir etkileyecek. Bu yaptığımız seçimlerin zamanını ise kendimiz belirleyebileceğiz. Ekip arasında yaşanan tartışmaya istediğimiz zaman müdahale edebilecek veya hiç müdahale etmeden olduğu gibi bırakabileceğiz. Tabi yaptığımız veya yapmadığımız her müdahale bambaşka sonuçlar doğuracak.

Guardians of the Galaxy tahmini sistem gereksinimleri:

Guardians of the Galaxy tahmini sistem gereksinimleri

  • Minimum:
    • İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)
    • İşlemci: Intel Core i3-4160, AMD Ryzen 3 1200
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran Kartı: Nvidia GTX 970, Radeon RX 470 (4 GB VRAM)
  • Önerilen:
    • İşletim Sistemi: Windows 10 (64 bit)
    • İşlemci: Intel Core i5-11400F, AMD Ryzen 5 2600X
    • Bellek: 16 GB RAM
    • Ekran Kartı: Nvidia GTX 1070, Radeon RX 580 (8 GB VRAM)

Guardians of the Galaxy, izlediğimiz 11 dakikalık oynanış videosunda grafiksel olarak Marvel’s Avengers oyununa bir hâyli benzer şekilde karşımıza çıkıyor. Bu nedenle Marvel’s Avengers’ın sistem gereksinimlerinden yola çıkarak tahmini bir sistem gereksinimleri listesi hazırladık. Tabii Guardians of the Galaxy daha güncel bir oyun olacağı için büyük ihtimalle daha fazla güç isteyecektir. Bu nedenle özellikle ekran kartı kısmında 2 GB VRAM, bu oyun için yeterli olmayacak gibi duruyor. Oyunu yüksek ayarlarda sıkıntısız oynamak için de en azından 8 GB VRAM gerekecektir. Bu noktada GTX 1080 veya RX 5500 XT ve üzeri modeller daha da rahat bir deneyim sunacaktır.

Guardians of the Galaxy’nin çıkış tarihi:

Sürpriz çıkış tarihiyle bizleri şaşırtan Guardians of the Galaxy, 26 Ekim 2021 tarihinde PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X, Xbox One ve PC için çıkış yapacak. Marvel’s Guardians of the Galaxy aynı zamanda ön siparişe de açılmış durumda. Oyunun Steam sayfasına buradan, resmi sayfasına da yine buradan ulaşabilirsiniz. Guardians of the Galaxy hakkında daha fazla detay ortaya çıktığında, bu detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

15
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
1
0
0