Yüzüklerin Efendisi Dizisi Rings of Power'a Eleştirmenlerden Tam Not: Rotten Tomatoes'taki En Yüksek Puanlardan Biri!

Amazon Prime Video'nun büyük umutlar beslediği, Yüzüklerin Efendisi filmlerinden 2000 yıl öncesini anlatan Rings of Power dizisi için ilk eleştirmen yorumları geldi. Yorumlar büyük oranda yapımın beğenildiğini gösteriyor.

Yüzüklerin Efendisi filmlerinde, uzun bir tarihe sahip olan Orta-Dünya'nın hikayesinde yalnızca kısa bir süreç anlatılır. O filmlerden binlerce yıl öncesi olan İkinci Çağ ise yapımda yalnızca bir anının anlatımında kendine küçük bir yer bulan bir efsane durumundadır. Amazon Prime Video şimdi bizi İkinci Çağ'a götürecek. 

Harcanan paradan oyuncu seçimlerine, yayın tarihinden platform için önemine, hatta Jeff Bezos'un prömiyerine bizzat katılımına kadar büyük bir sükseyle ve dikkat çekici bir şaşaa ile vizyona girmeye hazırlanan yapım için ilk eleştirmen yorumları geldi. 

İlk eleştiriler oldukça olumlu

Henüz bir eleştiri yazısı yayınlanmamış olsa da Rings of Power dizisi, Rotten Tomatoes sitesinde %93'e kadar çıkan beğeni oranı kazandı. Ancak tabii ki beğenen kişiler olduğu kadar beğenmeyenlerde var. Rotten Tomatoes'taki oylamada da puanlar beğeni oranı düşmeye başladı ve %83'ü gördü.

Yani yine de platform kullanıcılarının büyük kısmı diziyi beğendiğini belirtmiş. Bir de Metacritic'te gelen yorumlara bakalım:

"Heyecan verici derecede büyük bir fantezi yazımı, daha başlangıcı olmasına rağmen dizinin yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay'in yapım çabası (2 Eylül) hakkında en etkileyici olan şanlı ve aşağılık, romantik ve acımasız, coşkulu ve umutsuz arasındaki denge.. Çok canlı ve taze hissettiriyor -aynı zamanda da sonuçta hepsine hükmedecek tek yapım olmaya hazır."

"Doğru, The Rings of Power'ın temposu ilk iki bölümde yavaş ve planlı, ve dizinin görünüşte alakasız olay örgüsü noktalarının ekran süresini dengelemek üzerinde çalışması gerekiyor. Ancak dizinin, izleyicilerine gelecekte potansiyel olarak dünyanın sonu olabilecek risklere girmeden önce karakterlerini, onların çeşitli amaçlarını ve tutkularını tanımaları için gerekli zamanı sağlama konusunda anlattığı hikayeye yeterince güvendiği açık."

"Burası Westeros değil. Burada kimsenin miğferi patlamayacak. Ounu yerine, çok büyük bir macera sunmayı vaat eden sevgiyle işlenmiş bir Orta-Dünya'ya gösterişli bir geri dönüş."

"The Lord of the Rings: The Rings of Power'ın ilk iki bölümü görsel açıdan görkemli, içinde yoğun şekilde yaşam barındıran ve zaman zaman huşu uyandırıcı… Yine de burada büyük bir sorun var. The Lord of the Rings: The Rings of Power güçlü bir başlangıç yapmış olabilir, ancak teması çok fazla hareketli parçayla ve uzaklara savrulmuş kahramanlarla dolu ki, hikayenin çöküşünü görmek çok kolay… İnceleme için sunulan ilk iki bölümden sonrasını izlemeden önce ancak dikkatli şekilde optimist -ve sonrası için şüpheci olabiliriz."