Apple Kaç Para Kazandığını Açıkladı: iPhone ve iPad Satışları Dip Yaptı!

Apple, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Bu çeyrekte iPhone ve iPad satışları, ciddi anlamda düştü.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayımladı. Şirkette yüzler gülüyor desek yalan olur çünkü gelirlerde ve kârlılıkta düşüş yaşanmış durumda. 

Apple'ın yaptığı açıklamaya göre geride bıraktığımız üç aylık periyotta elde edilen kazanç, 90,8 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Bu tutar, yıllık bazda yüzde 4'lük düşüşe denk geliyor. Şirketin kârı ise 23,6 milyar dolar​ oldu. Şirketin kârı, yıllık bazda yüzde 2 düşüş gösterdi.

Sadece bilgisayar satışlarında artış yaşandı

Apple tarafından yapılan açıklamalar, iPhone ve iPad satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığını gözler önüne serdi. Apple'ın iPhone'lardan elde ettiği kazanç, yıllık yüzde 10,5 düşüşle 45,9 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. iPad satışlarından elde edilen gelir ise yüzde 16,7 azalarak, 5,56 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Şirket, mac satışlarını bu dönemde yüzde 3,9 artırdı ve 7,5 milyar dolar gelir elde etti.

Yukarıdaki açıklamalara baktığımızda Apple için yeni iPad modellerinin zamanının geldiğini söyleyebiliriz. Aslına bakacak olursak Apple da bu durumun farkında. Çünkü şirket, bu ay içerisinde bir etkinlik düzenleyecek ve en yeni tablet modellerini tanıtacak. Bakalım yeni iPad'ler, yılın ikinci çeyreğinde Apple gelirlerini nasıl etkileyecek...