Careem, Artık Turkuaz Taksilerle de Hizmet Verecek

Türkiye’de şimdiye kadar sarı taksilerle hizmet veren Careem, sistemine turkuaz taksileri de dahil etmeye başladı.

Sarı taksi - Uber kavgası arasında sessiz sedasız faaliyetlerine devam eden Dubai merkezli Careem, taksicileri karşısına değil yanına alarak hareket etmeyi tercih etmişti. Firma şimdi, müşterilerden gelen bildirimleri de dikkate alarak, turkuaz taksileri de hizmetlerine ekledi.

Firmada Gelişen Pazarlar Direktörü olarak görev yapan İbrahim Manna, Careem’in Türkiye’deki faaliyetlerinin artarak devam ettiğini söyledi. Müşterilerin geri bildirimlerini dinlediklerini, son olarak da Turkuaz taksileri filolarına kattıklarını belirten Manna, önceki haftalarda da havaalanlarına önceden rezervasyon ile taksi hizmetlerini başlattıklarını hatırlattı.

Manna, “Bu duyurularımızın amacı hizmetlerimizin kalite seviyesini korurken, tüm müşterilere yardımcı olmak, Türkiye'de istihdam yaratılmasına katkıda bulunmak ve hareket olanaklarını artırmak. Ancak bu başarımız, şirketimizin temelini oluşturan ve müşterilerimize kaliteli deneyimler yaşatmaktaki en önemli faktör olan kaptanlarımız olmasa mümkün olmazdı. Yeni kaptanları sıkı eğitim programımıza katılarak, ekibimize ve Careem'in Türkiye'deki erişim alanını genişletmeye yardımcı olmaya davet ediyoruz.” dedi. Türkiye’de büyük potansiyel gördüklerini söyleyen Manna, Türkiye’deki kullanıcılardan ve turistlerden oluşan 60 milyondan fazla insanın hayatını kolaylaştırmaktan dolayı heyecan duyduklarını belirtti.

Turkuaz Taksiler, en az D sınıfı lüks araçlardan oluşuyor. Bu nedenle de bu araçların tarife ücretleri daha yüksek. Kısa mesafe ücreti bu araçlarda 11,5 TL olarak belirlendi. Sarı taksilerde ise bu ücret 10 TL.