Bu Motor Kiti, Eski Otomobilleri Elektrikli Hale Çeviriyor

Bir şirket, tüm araçlarda kullanılabilecek bir elektrik motoru kiti geliştirdi. Bu kit, bünyesinde pek çok sistemi barındırıyor ve entegre edildiği otomobillerin elektrikli motora sahip olmasını sağlıyor. Bu kit, 2020 yılında piyasaya sürülecek.

Elektrik motorlu otomobiller, son birkaç yıldır tüketicilerin dikkatlerini üzerine çekiyor. Bu tip araçların hem çevreci hem az yakıyor hem de teknolojik özellikler bakımından dolu olması, tüketicileri cezbediyor ve bu tarz araçlara olan ilgiyi arttırıyor. Ancak şu an için piyasadaki elektrik motorlu araçların sayısı bir hayli az. Ayrıca bu yeni teknoloji, fosil yakıtlı araçlara sonradan dahil edilemiyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Volkswagen, şirketin klasikleşmiş otomobillerinden olan Beetle'ın elektrikli motora sahip olabilmesi için üçüncü taraf bir şirketle kolları sıvamıştı. Ancak şimdi "Swindon Powertrain" isimli İngiltere merkezli bir şirket, tüm araçlarda kullanılabilecek bir elektrik motorunu piyasaya süreceğini duyurdu. Bu motor, fosil yakıtlı araçlara kolay bir şekilde entegre ediliyor ve bu sayede özellikle de eski araçların elektrik motoruna sahip olmasını sağlıyor.

Swindon Powertrain tarafından geliştirilen bu elektrik motoru, aslında bir kit. Bu kit bünyesinde, elektrikli otomobillerin hareket ve gücü için sahip olması gereken bütün bileşenleri içeriyor. Üstelik bir hayli de küçük bir yapısı var. Dolayısıyla da bu küçük yapı, tüm araçlarda kullanılabilmesini sağlıyor. Ancak bu küçük yapı, bu elektrik motorunun gücünden ödün vermiyor. Öyle ki bu motor, 110 beygir gücünde.

Bu kitin bünyesinde elektrik motoru, iletim aksamı, soğutma sistemi ve güç çevirici sistemleri bulunuyor. Bu sistemlerin tamamı sadece 154 kilogram ağırlık yapıyor. Ayrıca bu sistem, araçların ön veya arka kısımlarına entegre edilebiliyor. Yani aracın motorunun nerede bulunduğu da bir önem arz etmiyor. Ancak bu sistemde kullanılacak akü sistemleri, şu an için bilinmezliğini koruyor.

Swindon Powertrain'in bu kiti hem eski araçlara hem de mevcut araçlarını değiştirmeden elektrik motoru kullanmak isteyen tüketicilere hitap edecek. Ancak şu an için, bu motor kitinin maliyetinin ne olacağı ve kullanılabilirlik genişliğinin sınırları bilinmiyor. Ancak şirket, 2020'nin haziran ayında bu kiti piyasaya sürecek ve bizlerde bu sistemin maliyetini öğrenme fırsatı yakalayacağız.