Half-Life: Alyx, Half-Life ve Half Life 2 Arasındaki Olayları Konu Alacak

31
2
2
1
0
Half-Life: Alyx nihayet duyuruldu ve yılardır yeni Half-Life oyununun özlemini çeken hayranları heyecanlandırdı. Ancak yeni VR özel Half-Life oyunu, seriyi devam ettirmeyecek ve Half-Life ile Half-Life 2 arasındaki boşluğu dolduracak.

Valve sonunda sanal gerçeklik için tasarlanan yeni oyunu Half-Life: Alyx'i tanıttı. Half-Life ve Half-Life 2 arasındaki olayları konu alacak oyun, Alyx Vance ve babası Eli'nin hikayesini anlatacak. Ayrıca Combine olarak bilinen uzaylı güçlerinin işgaline karşı direnişlerini konu alacak.

Serinin önceki oyunları gibi tam uzunlukta bir oyun olarak tasarlanan Half-Life: Alyx, seriyi devam ettirmeyecek. Bir başka deyişle Alyx ve babasının Gordon Freeman'dan önce yaşadıklarını konu alarak, Half-Life ve Half Life 2'nin hikayeleri arasındaki boşluğu dolduracak.

half life alyx vr

Half-Life: Alyx, VR için sıfırdan tasarlandı ve klasik bir Half-Life oyununun keşif, savaş ve karmaşık hikaye gibi tüm özellikleri Half-Life evreninden tanıdık karakterlerle birleştirecek. Half-Life için yayınlanan görüntüler, Half-Life 2'yi oynayan herkesin aşina olduğu ortamları gösteriyor.

Combine güçleri tarafından ele geçirilen ve harap edilen Doğu Avrupa kenti City 17, bunların başında geliyor. Valve tarafından sergilenen ortamlar, City 17'nin yıkılmış binalarını, Combine istila edilen lağımları ve müttefik laboratuvarlarını içeriyor.

half life alyx vr gravity gloves

Alyx, oyunda Half-Life 2'deki silahlardan ilham alan Gravity Gloves silahını kullanacak. Ekran görüntülerine göre bu eldivenler hem Gordon Freeman'ın ikonik Gravity Gun silahı gibi bir savaş aracı hem de faydalı bir kullanıcı arayüzü olacak gibi görünüyor.

Yıllar süren hasretin ardından heyecanla beklenen yeni oyun, 2020 yılının Mart ayında Steam'de piyasaya sürülecek. Half-Life: Alyx, Valve'ın SteamVR yazılımı tarafından destekleniyor ve Valve Index, Oculus Rift, HTC Vive ve Windows Mixed Reality dahil PC'de çalışan tüm VR kulaklıklarıyla uyumlu olacak. Valve'ın Index VR gözlüğüne sahip olan oyunculara ücretsiz sunulan oyun, Steam'de 82 liradan ön siparişe açıldı.

Half-Life: Alyx fragmanı:

Kaynak : https://www.polygon.com/2019/11/21/20975860/valve-half-life-alyx-release-date-vr-announcement-first-screens-trailer
31
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
31
2
2
1
0