Harley-Davidson'dan 3 Saniyede 100 KM Hıza Ulaşan Elektrikli Canavar

30
3
2
2
0
Motosikletlerinin yapısıyla kendisine hayran bırakan Harley-Davidson, tamamen elektrikli motorlu yeni modeli LiveWire'ı önümüzdeki günlerde piyasaya sürecek. Vites değiştirme ve debriyajı bulunmayan bu motosiklet, 100 kilometre hıza sadece 3 saniyede ulaşabiliyor.

Dünyanın en büyük motor şirketi olan Harley-Davidson, elektrikli bir motoru bulunan ve 0'dan 100 kilometreye sadece 3 saniyede ulaşan yeni motosiklet modeli LiveWire'ı duyurdu. Bu motorun sahip olduğu yüksek güç, kimi insanları tedirgin ederken kimileri içinse fazla çılgınca.

Önümüzdeki günlerde satış noktalarına teslim edilecek olan LiveWire, 30 bin dolar (yaklaşık 175 bin TL) seviyelerinde satışa sunulacak.

İşte Harley-Davidson'ın yeni canavarı LiveWire;

harlay davidson

Sahip olduğu elektrikli motorun özelliklerinden bir tanesi olarak, LiveWire'da debriyaj ve vites değiştirme bulunmuyor. Tam dolu bir batarya ile şehirler arasında 225 kilometre yol alabilen LiveWire, şehir içinde ise 142 kilometre yol alabiliyor. Bataryalarını sadece 40 dakika içerisinde yüzde 80 oranında şarj edebilen LiveWire, tamamen boş bir bataryayı bir saat içerisinde doldurabiliyor. 

Harley-Davidson tarafından yapılan açıklamalara göre bu motosikletlere sahip olan müşteriler iki yıl boyunca, motosikletlerini satın aldıkları bayilerden ücretsiz olarak şarj edebilecekler. Harley-Davidson'ın müşterilerine sunacağı bu imkan, hem ABD hem de hem de dünya genelinde satışları düşen motosiklet sektörüne yeni bir nefes aldırmak için yapıldığı düşünülüyor.

Harley-Davidson'ın Türkiye resmi internet sitesinde de listelenen motosikletin fiyatı, ülkemiz için henüz yayımlanmadı. Ancak ilerleyen günlerde şirketin, internet siteleri üzerinde bir güncelleme yapması ve fiyat bilgilerini vermesi bekleniyor.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-07-harley-davidson-electric-hog-seconds.html
30
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
30
3
2
2
0