Huawei, Akıllı Telefon Satışlarında Samsung'u Geçerek Dünyanın Bir Numarası Oldu

58
14
11
9
6
Canalsy isimli bir araştırma şirketinin yaptığı son araştırma, Huawei'nin akıllı telefon sektörünün bir numarası olduğunu gösteriyor. Araştırmaya göre Huawei, 2020'nin ikinci çeyreğinde 55.8 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirerek, sektörün bir numarası olmayı başardı.

Bir analiz şirketi olan Canalsy tarafından yapılan araştırma, Huawei'nin akıllı telefon satışlarında Samsung'u geçtiğini gösteriyor. Akıllı telefon sektörü, COVID-19 salgınının patlak vermesiyle derinden sarsılmış olsa da Huawei, satış rakamlarında azalma olmasına rağmen Samsung'u geride bırakmayı başardı. Yapılan araştırmaya göre bunun en büyük nedeni, Huawei'nin Çin pazarındaki satışlarını artırması.

Canalsy'nin raporuna göre Huawei, 2020'nin ikinci çeyreğinde yüzde 5 düşüşle 55.8 milyon telefonu sevkiyatı gerçekleştirdi. Huawei'nin en büyük rakibi olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung ise aynı dönemde 53.7 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaptı. Bu da Huawei'nin, çok az bir farkla olsa da Samsung'u geçtiğini gösteriyor. Samsung'un satışları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 30 kadar düşmüş durumda.

Huawei

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Canalsy Analisti Ben Stanton, bu durumun bundan bir yıl önce sadece birkaç kişinin tahmin edebileceği bir şey olduğunu ifade ediyor. Samsung'un Çin'de yüzde 1'den daha düşük pazar payının olduğunu ifade eden Stanton, Huawei'nin bu pozisyona gelmesini sağlayan şeyin COVID-19 salgını olduğunu söylüyor. Stanton'a göre koronavirüs salgını olmasaydı, Huawei Samsung'u geçemeyecekti.

Samsung'la Huawei'nin akıllı telefon sevkiyatlarının yıllara göre kıyaslanması

Huawei

Canalsy yetkililerinden Mo Jia tarafından yapılan açıklamalarda, Huawei'nin zirvede olmasının şirket için çok önemli olduğuna vurgu yapıldı. Ancak Jia'ya göre Huawei'nin marka gücünü yerli tüketicilere ve tedarikçilere sergileyecek olması, şirketin başarısının devamı için yeterli değil. Jia'ya göre Huawei'nin sektör liderliği şu an için sağlanmış olsa da bunun ilerleyen süreçte korunması çok zor. Çünkü özellikle de Avrupa gibi kilit pazarlarda yaşanacak ekonomik iyileşmeler, Huawei'nin zirvede kalmasını zorlaştıracak.

Geçtiğimiz dönemlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Counterpoint Research isimli bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmadan bahsetmiştik. Yapılan o araştırmada Huawe'nin pazar payının yüzde 19 olarak gerçekleştiği, Samsung'un pazar payınınsa yüzde 17 olarak gerçekleştiği ifade ediliyor. Counterpoint Research'ün yaptığı araştırma da Canalsy'nin araştırmasıyla aynı kapıya çıkıyor: Koronavirüs salgınından çabuk toparlanan Çin, Huawei'yi akıllı telefon sektöründe bir numaraya yerleştirdi.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/breaking-huawei-becomes-the-worlds-largest-smartphone-maker-in-q2-2020-surpassed-samsung/
58
14
11
9
6
Emoji İle Tepki Ver
58
14
11
9
6