Huawei, 2021 Yılında Otonom Araç Çıkarabileceğini Belirtti

15
12
4
3
1
Huawei, önümüzdeki yıllarda akıllı telefon sektöründen biraz daha uzaklaşarak otonom araç sektörüne yoğunlaşabileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda Huawei sayısız kez haberlere konu oldu ve gündeme gelen haberler hiç iç açıcı değildi. Teknoloji devinin akıllı telefon işi, Google’ın Huawei’ye bazı uygulamaları ve işletim sistemini yasaklamasının ardından ciddi bir darbe almıştı.

Bu haberlerin ardından Huawei’nin akıllı telefon sektöründen uzaklaşarak başka hedefler arayabileceği, hatta kendi otonom aracını bile tanıtabileceği iddiaları ortaya çıktı. Financial Times’a röportaj veren Huawei, 2021 yılındaki otonom araç planlarını da açıklamış oldu.

Huawei’nin baş strateji mimarı Dang Wenshuan, Huawei’nin araba geliştirmek için Audi ve Toyota’yla iş birliği içerisinde olduğunu belirtti. Wenshuan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Anladığım kadarıyla ortak bir çalışma sonucunda, 2021 ya da 2022 yılında, bu [otonom sürüş] bileşenlerini kullanarak bir arabayı piyasaya süreceğiz. Araç Çin’de satışa çıkacak olsa da Avrupa’ya da açılacak.”

Google ve Uber’in ardından Huawei’nin de otonom araç yarışına katılması, otonom araç rekabetini bir tık daha yükseltmiş gibi görünüyor. Bu üç isim arasından önce hangi firmanın tam otonom araç çıkaracağını ise zaman ilerledikçe göreceğiz.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/tech/huawei-could-launch-self-driving-16505400
15
12
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
15
12
4
3
1