Huawei, 5.5G Ürünlerini Duyurdu (Biz de... İşte... 5G Bekliyoruz)

12
4
3
1
0
Huawei, 5.5G teknolojilerini destekleyen özel ekipmanlar geliştirdiğini duyurdu. Şirkete göre bu ekipmanlar, mobil operatörlere büyük avantaj sağlayacak. Peki 5.5G ne oluyor ve bu ekipmanlar ne işe yarayacak?

Çinli teknoloji şirketi Huawei, Barselona'da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi (MWC 2023) kapsamında bir etkinlik düzenledi. Şirket, bu etkinlikler kapsamında 5.5G için özel ekipmanlar tasarladığını duyurdu. Huawei, geliştirdiği ekipmanların dünyada bir ilk olduğunu beyan ediyor.

Huawei'nin 5.5G ekipmanları ile ilgili açıklamalarda bulunan isim, şirketin üst düzey yöneticileri arasında yer alan Richard Liu oldu. Liu şöyle konuştu: "Sektör 5.5G çağına giriyor. Ağlar için yeni gereksinimler ortaya çıkaran yeni hizmetler ve senaryolar ortaya çıkıyor. Geliştirdiğimiz ekipmanlar, operatörlerin ağ temellerini pekiştirmelerine, hizmet inovasyonunu hızlandırmalarına ve rekabet avantajları oluşturmalarına ve sonunda iş başarısına ulaşmalarına yardımcı olacak."

İyi güzel de 5.5G ne oluyor?

Huawei 5.5G

Telekomünikasyon sektörü, 2010'lu yılların başında 4G teknolojisi ile tanışma imkanı yakaladı. Bundan bir süre sonra, yine 4G standartları üzerine inşa edilmiş olan ancak 4G'den daha verimli çalışan sistemler geliştirildi. "4G-Advanced" veya "4G LTE" olarak isimlendirilen bu sistemler, sektörde 4.5G olarak anıldı. İşte bu haberimizin konusu olan 5.5G de tam olarak aynı mantıktan geliyor.

5.5G teknolojisi, bugünkü 5G teknolojisinin gelişmiş ve yeni özellikler kazandırılmış bir versiyonu olacak. 5G ile 6G bağlantı teknolojilerinin tam arasına yerleşecek sistem, standart 5G bağlantılardan 10 kata kadar hızlı olacak. İletişim ağlarındaki gecikme süreleri ise 5G'den daha iyi, 6G'den daha kötü olacak. Böylelikle 2030'lu yıllarda yaygınlaşması beklenen 6G teknolojisi gelene kadar, araya yeni bir "geçiş köprüsü" eklenmiş olacak. 

Türkiye'de 5G için gecikirsek, 5.5G'ye direkt geçiş yapabiliriz

Türkiye 5.5G

Türkiye, 4G'ye geçiş sürecinde nispeten geride kalmış, hal böyle olunca da doğrudan 4.5G teknolojisine geçiş yapmıştı. İşte bu durumun aynısı 5.5G için de yaşanabilir. Ancak resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara göre 5G bağlantı teknolojisi, 2023 yılı içerisinde Türkiye'de aktif hale getirilecek. Ülkemizi nelerin beklediğini önümüzdeki dönemlerde daha net göreceğiz.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-launches-worlds-first-dual-engine-container-for-5-5g-network/
12
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
1
0