Huawei'nin İşletim Sistemleriyle İlgili Yayınladığı Dikkat Çekici Poster

25
14
4
1
0
Çinli teknoloji üreticisi Huawei ile ABD hükümeti arasında yaşanan sorunlardan sonra ortaya çıkan Huawei'nin işletim sistemi, gündem olmaya devam ediyor. Şirket, ağustos ayında düzenlenecek olan HDC 2019 etkinlikleri için işletim sistemleriyle ilgili bir poster yayınladı.

Trump yönetiminin açıklamalarından sonra ABD hükümeti, Huawei'ye yaptırım kararı uygulamaya karar verdi ve ABD merkezli şirketlerin Huawei ile ticaret yapmaları yasaklandı. Google, Huawei'nin Android lisansını iptal ederek Huawei'nin Android kullanma iznini kaldırdı. Bunun karşılığında Huawei, kendi işletim sistemleri üzerinde çalıştıklarını ve bu işletim sisteminin Android'den ciddi anlamda hızlı olduğunu açıkladı.

Huawei'nin yeni işletim sistemiyle ilgili tartışmalar devam ederken şirket, ağustos ayında düzenlenecek olan HDC 2019 (Huawei Developer Conference) etkinlikleri için yeni bir poster paylaştı. Paylaşılan poster, Huawei'nin yeni işletim sistemi ilgili pek çok ipucu içeriyor.

İşte Huawei'nin "Tek seferlik geliştirme, çok uçlu işlemler" başlığıyla yayınlamış olduğu poster:

huawei

Paylaşılan bu poster, yazılım sektörünün temel kodlarından olan "Merhaba Dünya" üzerinden çıkan ve çeşitli alanlara yayılan yeni bir sistemi gösteriyor. Bu yeni sistem, dizüstü bilgisayarlar, 5G teknolojisi, tabletler ve drone'ları içeriyor. Bu posterin en dikkat çekici yanlarından bir tanesi de otonom araçların gösteriliyor olması. Yani Huawei'nin üzerinde çalıştığı sistem her neyse, çok geniş bir ekosistem oluşturacağa benziyor. 

Huawei'nin yeni işletim sistemi ile ilgili olarak herkesin kafası ciddi anlamda karışmış durumda. Google'ın Android lisans iptalinin üzerine ortaya çıkan bu sistem, bugüne kadar telefonlar için düşünüldü, elbette tablet ve televizyon gibi ürünleri de içermesi makuldü ancak Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre bu işletim sisteminin cep telefonları için olmadığı, IoT teknolojisiyle ilgili olduğu açıklandı. Bu posterse çok geniş bir ürün kitlesini kapsıyor. 

Tüm bu soru işaretlerini giderecek olan Huawei, büyük bir ihtimalle HDC 2019 etkinliklerini bekliyor. 10-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında Huawei'nin, bu konuya açıklık getirmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/breaking-huawei-officially-teases-an-all-in-one-solution-ahead-of-hdc-2019-hongmeng-os/
25
14
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
14
4
1
0