Huawei'ın Yeni İşletim Sistemi İçin Aldığı Tescil Başvurusu Ortaya Çıktı: Karşınızda Ark OS

204
27
20
12
5
Android lisansı askıya alınmasının üzerine Huawei'nin geliştirdiği işletim sisteminin adı belirlenmiş olabilir.

Geçtiğimiz haftanın başlarında açığa kavuşan Huawei'nin Android'den (açık kaynak kodlusundan dahi) tamamen vazgeçerek kendi mobil işletim sistemini geliştireceği bilgisinin ardından bu işletim sisteminin adının ne olacağına dair birçok spekülasyon ortaya atılmıştı. Bugün ortaya çıkan bir tescil başvurusu ise bu işletim sisteminin adının kesinleşmiş olabileceğine işaret ediyor.

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi'ne Huawei tarafından yapılan başvuru sonucunda Çinli akıllı telefon sektörü devi şirket, bir marka ismi için kendi üzerine tescil başvurusu yaptı. ABD'nin yaptırımlarıyla boğuşan şirketin yaptığı tescil başvurularında; "Huawei Ark OS""Huawei Ark", "Ark" ve "Ark OS" isimlerinin yer aldığı listeleniyor.

Dünya üzerinde en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android'e alternatif üreten Huawei'nin yukarıda belirtilen isimlerden bir tanesini yeni işletim sistemi için kullanabileceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Çinli firmadan henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da daha önce işletim sisteminin adı için ortaya atılan Hongmeng OS ismi yerine mobil işletim sistemi Ark OS'un kulağa çok daha hoş gelmesi, bu fikri destekliyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/05/27/huawei-os-may-be-called-ark-os-and-not-hongmeng/
204
27
20
12
5
Emoji İle Tepki Ver
204
27
20
12
5