Huawei CEO'sundan Çok Konuşulacak Bir Yorum Daha: Apple Bizim Öğretmenimiz

132
40
15
11
8
Huawei CEO'su Ren Zhengfei, yaşanan olayları değerlendirdiği bir röportaj yaptı. Yapılan yaptırımlara karşı gelebilecek yeni bir yaptırımın Amerikalı şirketlere özellikle de Apple'a büyük zarar vereceğini söyleyen Zhengfei, Apple'ı öğretmeni olarak gördüğünü söyledi.

Huawei, Trump yönetimi tarafından uygulanan yaptırımların üstesinden gelmeye çalışıyor. Her ne kadar kendi işletim sistemi üzerine çalışsalar ve Amerika'ya karşı rest çekmiş olsalar da bir yandan da tehlike çanları Huawei için çalmaya devam ediyor. Huawei'nin finansal değerinde yaşanan düşmeler ve şirketin bir fabrikada üretimi durdurması nasıl sonuçlanacak bilinmiyor ancak Huawei'nin kurucusu olan ve aynı zamanda CEO'luk görevini yürüten Ren Zhengfei, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sabahın ilk saatlerinde gelen açıklamalarda Çin hükümetinin misilleme yapmasını istemediğini belirten Zhengfei, gün içerisinde de gündemi etkileyecek açıklamalarda bulundu.

Zhengfei'nin Bloomberg'e vermiş olduğu röportajın ana başlıklarını Apple ve Amerika ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşları oluşturdu. Amerika'nın bu tavrına karşı yapılabilecek olan hamlelerin büyük Amerikan şirketlere, özellikle de Apple'a büyük zarar verebileceğini söyleyen Zhangfei, böyle bir karşı yaptırımın Apple'ın karını üçte bir oranında azaltacağını söyledi. Apple'ı kendilerinin öğretmeni olarak gördüğünü söyleyen Zhengfei, "Bir öğrenci öğretmenine karşı gelmez." dedi. 

Zhengfei, Amerika'nın kendilerini Amerika'ya ait olan teknolojileri çalmakla suçladığını ancak böyle bir şeyin mümkün olamayacağını, bunun sebebinin de kendi teknolojilerinin şu an için Amerika'da olmadığını ifade ederek dikkat çeken bir çıkış yaptı. “Amerika Birleşik Devletleri'nin önündeyiz. Gerilerinde olsaydık, Trump'ın bize saldırması gerekmeyecekti.” diyen Zhengfei, kendisinin bir politikacı olmadığını ve politik tartışmalara da girmek istemediğini ancak bir şekilde bu tartışmaların merkezinde kaldığını söyledi.

Tüm bu yaşananların bir 'şaka' olduğunu ifade eden Zhengfei, Amerika ile Çin'in ticari savaşlarının içerisinde neden Huawei'nin yer aldığını, bu durumun nasıl mümkün olduğunu sorguladıklarını belirtti. Trump'ın kendisini aradığı takdirde telefonunu açmayacağını söyleyen Zhengfei, Trump'ı görmezden geleceğini ifade etti. Trump'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımları da yakından takip ettiğini belirten Huawei CEO'su, başkanın kendisiyle çeliştiğini ve bu konuda da küçük duruma düştüğünü açıkladı.

Trump'ın açıklamalarından sonra Amerikalı çip üreticilerinin de şirkete çip satmak istemediklerine dem vuran Zhengfei, şu an için Amerikalı çip üreticilerine bağımlı olduklarını kabul ederek; bu durum için de kendi planlarının hazırda bulunduğunu, ellerinde bulunan çiplerin şu an için yeterli olduğunu ve kendi çiplerini üretebilecek kapasitelerinin de bulunduğunu söyledi. "Amerika pazarında olmamak Huawei için ne ifade ediyor?" şeklinde kendisine yöneltilen bir soruyu da "Endişe edilecek bir durum değil." olarak yanıtlayan Zhengfei, Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin bugüne kadar kendilerinden bir ürün satın almadıklarını söyleyerek bundan sonra almak isterlerse de 'Satmayız' diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/05/27/chinese-retaliation-against-apple/
132
40
15
11
8
Emoji İle Tepki Ver
132
40
15
11
8