Instagram'da Bir Gönderinin Kaç Beğeni Aldığını Sadece Gönderi Sahibi Görüntüleyebilecek

234
72
13
9
7
Kullanıcılar arasında bir beğeni rekabeti oluşmasını istemeyen Instagram, gizli beğeni sayısı özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik ile birlikte bir gönderinin ne kadar beğeni aldığını yalnızca gönderi sahibi görüntüleyebilecek.

Bir tersine mühendislik uzmanı olan Jane Manchun Wong, Instagram’ın Android uygulaması içinde gizlenmiş olan prototip halindeki bir özelliği ortaya çıkardı. Buna göre yakın zamanda Instagram gönderilerinizi kaç kişinin beğendiği takipçilerinizden gizlenecek. Gönderilerinizin kaç beğeni aldığını yalnızca siz görebileceksiniz.

Dünyanın en büyük görsel içerik platformu olan Instagram, kullanıcılarının birbirleri ile bir ‘beğeni’ rekabeti içinde olmasını istemiyor. Şirket, bu konuya çözüm olarak bir gönderiye gelen beğeni sayısının herhangi bir kullanıcı tarafından görüntülenmesini engelleyecek. Böylece gönderiye kaç beğeni geldiğini yalnızca içerik sahibi görebilecek.

Instagram, insanların birbirleri ile fotoğraflarını paylaşıp iletişim kurabildikleri bir platform gibi dursa da düzenli Instagram kullanıcıları arasında bir ‘beğeni yarışı’ olduğu aşikar. Çoğu Instagram kullanıcısı, beğeni almayacağını düşündüğü için daha az gönderi paylaşıyor ya da gönderileri paylaştıktan kısa süre sonra kaldırıyor.

Instagram, beğeni sayısını gizleyerek hem kullanıcıların böyle bir rekabet içine girmemesini hem de daha fazla gönderi paylaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Kullanıcıların henüz prototip aşamasında olan özelliğe nasıl tepki vereceği bilinmez ancak halihazırda kullanılmakta olan Instagram Hikayeler’de gönderiyi kaç kişinin görüntülediği ve kaç kişinin gönderi ile etkileşime girdiği yalnızca hikayeyi gönderen kişi tarafından görüntülenebiliyor.

Instagram, beğeni sayılarının görünürlüğünü kapatacak olsa da gönderilerin ana sayfadaki dizilimi sırasında popülerliğini yani aldığı beğeni ve yorumları dikkate almaya devam edecek. Dolayısı ile Instagram içerik üreticileri, daha fazla beğeni ve takipçi için kaliteli içerik üretmeye devam etmek zorunda kalacaklar.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/04/18/instagram-no-like-counter/
234
72
13
9
7
Emoji İle Tepki Ver
234
72
13
9
7