Instagram, Kamera Tasarımı ve Bağış Sistemi Dahil Yeni Özelliklerini Tanıttı

51
37
12
4
4
Bugünkü konferansta birçok yenilikten bahseden Instagram, yeni kamera tasarımının yanı sıra yeni bir mod ve belirli yeniliklerden de bahsetti.

Instagram, bugünkü konferans kapsamında sosyal medya uygulamasına ekleyeceği yeni özellikleri açıkladı. Bu yeni özellikler arasında kamera arayüzüne gelen yeni tasarım ve ‘Create Mode’ isimli bir yenilik yer aldı.

Yeni kamera arayüzünde bir çeşit teker üzerinden farklı kamera efektleri arasından seçim yapabileceğiz. Instagram, yeni kamera güncellemesinin efekt eklemeyi kolaylaştırmak ve tüm içeriği daha basit hale getirmek amacıyla tasarlandığını belirtti. Instagram, ayrıca ‘Create Mode’ ismini verdiği özelliğini de yakın zamanda tüm dünyayla paylaşacağını söyledi.

Sosyal medya devi, tüm bunların yanı sıra alışveriş özelliği ve bağış çıkartmalarını da test ediyor. Alışveriş özelliğine benzer bir özellik geçtiğimiz günlerde platforma eklenmişti ve paylaşımların üzerine tıkladığımızda paylaşımda bulunan ürünlerin fiyatlarına ve satış sayfalarına ulaşabiliyorduk. Yeni özellik sayesinde ürünleri direkt olarak Instagram üzerinden satın almamız mümkün olacak.

Bağış çıkartması özelliğine geldiğimizdeyse Instagram kullanıcıları kâr amacı gütmeyen kuruluşlara çıkartmalar üzerinden bağış yapabilecek.

Instagram’ın getirdiği son özelliklerden biriyse geçen hafta bahsi geçen ‘beğeni sayılarının kapatılması’ özelliği. Konu hakkında açıklama yapan Instagram, kullanıcıların beğeni sayılarından çok fotoğraflara odaklanmaları amacıyla bu yeniliği getireceklerini belirtti. Özellik şu anda Kanada’daki belirli kullanıcılarla test ediliyor.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/04/30/instagram-new-camera-design-hiding-likes-test/
51
37
12
4
4
Emoji İle Tepki Ver
51
37
12
4
4