Facebook, Milyonlarca Instagram Şifresinin Şifresiz Bir Şekilde Depolandığını İtiraf Etti

65
3
1
1
0
Sosyal medya devi, okunabilir biçimde depolanan Facebook şifrelerinden sonra, aynı formatta Instagram şifrelerinin de depolandığını itiraf etti.

Bu sene Mart ayının başlarında Facebook, milyonlarca Facebook şifresinin, şifresiz metin halinde sunuculara yüklendiğini açıklamıştı. Sosyal medya devi bu açıklamanın ardından hemen bir açıklama daha yaparak, gizli verilerin yanlış kullanımlara konu olmadığını söylemişti. Tüm bunlardan bir hafta sonra ise Facebook’un veri paylaşma uygulaması sebebiyle federal soruşturma altında olduğu ortaya çıkmıştı.

Daha bu olayın dumanı üstünde tüterken Facebook, on binlerce Instagram kullanıcısının şifresinin de benzer bir yöntemle depolandığını söyledi. Ancak görünen o ki burada da sayılar on binler değil milyonlar. Facebook, yayımladığı blog yazısında milyonlarca Instagram şifresinin, sunuculara okunabilir formatta yüklendiğini söyledi.

Facebook’un blog yazısında durumla ilgili olarak şunları söyledi:

Bu yazı yayımlandıktan sonra, daha fazla okunabilir formatta Instagram şifre kayıtlarının olduğunu keşfettik. Bunun milyonlarca Instagram kullanıcısını etkilediğini tahmin ediyoruz. Diğerlerinde yaptığımız gibi bu kullanıcıları da bilgilendireceğiz. Yaptığımız araştırmalara göre, depolanmış olan bu kayıtlar istismar edilmemiş ve kayıtlara uygunsuz bir şekilde erişilmemiş.”

Şifresiz bir şekilde depolanan bu dosyalar, binlerce Facebook çalışanına açık durumdaydı. Facebook’un yaptığı açıklamaya göre, Facebook’un içerisinden herhangi bir kimse bu dosyaları yanlış bir şekilde kullanmamış veya bu şifrelere erişilmemiş.

Tüm bunlara ek olarak Facebook, gizliliği konusunda endişelenen Instagram kullanıcılarının şifrelerini hemen değiştirmelerini ve iki aşamalı kimlik doğrulamayı aktifleştirmelerini önerdi.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/04/28/facebook-admits-to-storing-millions-of-unencrypted-instagram-passwords/
65
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
65
3
1
1
0