Instagram'ın İşe Yarar 10 Özelliği

78
42
16
12
9
Instagram'da fazlasıyla işlevsel olan ancak birçok kişi tarafından bilinmeyen bazı özellikleri sizler için derledik.

En popüler sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram, onlarca özelliğe sahip. Tabii ki bu özellikler de işlevlerine göre ayrılmış durumda. Özelliklerin bazıları hikayelerinizin kalitesini artırmaya yönelikken bazıları da genel Instagram deneyiminizi artırmak için tasarlanmış.

Bunların arasında bilinmeyen ve Instagram deneyiminizi bir ileri adıma taşıyabilecek özellikler bulunuyor. Biz de sizler için bu özellikleri listeledik.

10. Instagram son görülme ayarı:

Instagram'a yeni gelen özellik sayesinde arkadaşlarınızın çevrimiçi olup olmadığını hatta en son ne zaman çevrimiçi olduğunu görebiliyorsunuz. Tabii ki bunu engellemenin bir yöntemi bulunuyor.

Profilinize girip Ayarlar > Gizlilik > Hareket Durumu yolunu takip ederseniz karşınıza 'Hareket Durumunu Göster' şeklinde bir seçenek çıkacak. Bu özelliği kapattığınız zaman arkadaşlarınız artık sizin çevrimiçi olup olmadığınızı göremeyecek. Tabii ki siz de onların hareket durumlarını göremeyeceksiniz.

9. Instagram veri tasarrrufu:

Ay sonunda "Ben bu kadar interneti nereye harcadım?" sorusunu kendinize sorduğunuz zaman cevap çoğunlukla 'Instagram' oluyorsa şunu bilin ki yalnız değilsiniz. Instagram gerçekten çok veri kullanıyor ancak bunu önlemenin bir yöntemi var.

Ayarlar kısmına girip Hesap > Hücresel Veri Kullanımı yolunu izledikten sonra 'Veri Tasarrufu' modunu açarak internet kullanımınızı azaltabilirsiniz.

8. Instagram Hikayeler'de gizli etiketleme:

Hikayeler'e bir fotoğraf attınız ve birilerini etiketlemek istiyorsunuz, ancak görüntü hiçbir şey eklenmeyecek kadar kusursuz mu? İki seçeneğiniz daha var.

Birinci yöntemde, etiketi bir çıkartmanın altına gizleyerek hayatınıza devam edebilirsiniz. Tabii ki fotoğrafa hiçbir şey eklememeye niyetliyseniz başka bir seçeneğiniz daha var:

İkinci yöntemde hikayenize eklediğiniz yazıyı olabildiğince (abartmıyoruz, tam olarak okunmayacak seviyede) küçülterek yazının rengini arka plana uygun bir şey yaparak yazıyı neredeyse görünmez hale getirebilirsiniz.

7. Instagram fotoğraf etiketlerini kaldırma:

Bazen istemediğiniz bir kişinin sizi milyarlarca yıl önceden kalma bir fotoğrafa 'nostalji' amacıyla etiketlediğini görebilirsiniz. Siz o zamanları atlatmış olsanız da arkadaşınız bunu tekrardan gün yüzüne çıkarmak istiyor olabilir ancak bundan da kurtulmak için bir yöntem bulunuyor.

Profilinize girip etiketlendiğiniz fotoğraflar kısmına girdiğiniz zaman önünüze etiketlendiğiniz fotoğraflar çıkacak. Profilinizde görünmesini istemediğiniz fotoğrafa tıklayıp sağ üstte bulunan üç noktayı seçerseniz açılan menüde 'Gönderi Seçenekleri' şeklinde bir satırı görebilirsiniz.

Bu sekme aracılığıyla fotoğrafı profilinizden kaldırmanın yanı sıra direkt olarak etiketi de kaldırabilirsiniz.

6. Instagram Hikayeler'ini gizleme:

Paylaştığınız hikayeleri herkesin görmemesini istemeniz oldukça doğal. Instagram da bunun farkında olacak ki istemediğiniz kişilerden hikayelerinizi saklamanız için size bir seçenek sunmuş.

Hikaye attığınız pencerenin sol üstünde bulunan ayarlar ikonuna bastıktan sonra 'Hikayeyi Gizle' seçeneği aracılığıyla hikayenizi görmesini istemediğiniz kişileri seçebilirsiniz.

5. Instagram yorumları kapatma:

Gönderilerinizin altına gelen yorumlar canınızı sıkmaya başladıysa yorum yazma özelliğini belirli kişiler ya da tüm gönderileriniz için kapatma seçeneğiniz bulunuyor.

Ayarlar > Gizlilik > Yorumlar yolunu izledikten sonra 'Kontroller' şeklinde bir menü sizleri karşılayacak. Buradan yorum yazmasını istemediğiniz kişileri seçebilirsiniz. İşin en güzel kısmıysa yorumlarını engellediğiniz kişiler fotoğrafınıza hâlâ yorum yapabiliyor olacak ancak yorumu yalnızca kendileri görecek.

Peki, yorumları tamamen kapatmak istiyorsanız ne yapmalısınız? Bir fotoğrafı paylaşırken aşağıda bulunan 'Gelişmiş Ayarlar' seçeneğine tıklayarak 'Yorum Yapmayı Kapat' seçeneğini aktifleştirin. Bu işlemi daha sonra gönderinizin sağ üstünde bulunan üç nokta işaretine tıklayarak değiştirebilirsiniz.

4. Instagram filtrelerini favori olarak seçme:

Genellikle fotoğraf paylaşma amacıyla kullanılan Instagram'ın birçok filtreye sahip olması kimse için şaşırtıcı olmasa gerek. Başka bir deyişle bildiğinizden çok daha fazlası Instagram'ın gizli alanlarında sizleri bekliyor olabilir.

Bir fotoğraf paylaşacağınız zaman 'FİLTRE' bölümündeyken en sağa kaydırarak 'Yönet' seçeneğine tıklayın. Burada etkinleştirilmemiş filtrelerin yanı sıra filtrelerinizin sırasını da değiştirebileceğiniz bir listeyi göreceksiniz. Buradan istediğiniz her şeyi değiştirebilirsiniz.

3. Instagram arşivleme, paylaşımları silmeden gizleme:

Eskiden paylaştığınız bir fotoğrafı silip silmemek arasında kararsız mısınız? O zaman kolaylıkla bu fotoğrafı arşive kaldırabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz zaman tekrardan paylaşabilir ya da paylaşmadan o fotoğrafa bakabilirsiniz.

Bunu yapmak için önceden paylaştığınız bir fotoğrafın sağ üst kısmında bulunan üç nokta menüsünü açarak 'Arşivle' seçeneğini seçebilirsiniz.

2. Instagram'da takipten çıkmadan gönderileri gizleme:

Okulunuzda, iş yerinizde ya da herhangi bir yerde takibi bırakamadığınız ancak gönderilerini görmek istemediğiniz biri varsa şu an hayatınızı kurtarıyoruz diyebiliriz.

Bir daha gönderilerini görmek istemediğiniz kişinin profiline girerek sağ üstte bulunan üç noktalı menüye tıkladıktan sonra 'Sessize Al' seçeneğini seçebilirsiniz. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra 'Gönderileri Sessize Al', 'Hikayeyi Gizle' ya da 'Gönderileri ve Hikayeyi Sessize Al' şeklinde seçenekler karşınıza çıkacak. Size en cazip gelen seçeneği seçerek daha huzurlu bir Instagram'a merhaba diyebilirsiniz.

1. Instagram renk paletini kullanma:

Instagram'da Hikaye atacaksınız. Renk paletini açtınız ancak aradığınız "o renk" karşınıza çıkmadı mı? Herhangi bir renge basılı tutarak milyonlarca renk arasında gezebileceğiniz renk paletini açabilirsiniz.

Bonus: Instagram gökkuşağı yazı stili

Hikayelerinizi doruk noktasına çıkacak yazı şeklini arıyorsanız hoş geldiniz. Gökkuşağı gibi geçişli bir yazı yazmak için ihtiyacınız olan her şeyi az önce öğrendiniz. Şimdiyse bunu nasıl kolay bir şekilde yapabileceğinizi anlatacağız.

Gördüğünüz şekilde bir parmağınız renkte, bir parmağınız da seçili yazılardayken yazılarda bulunan parmağınızla renkte bulunan parmağınızı aynı hızda hareket ettirirseniz bir şaheser oluşturabilirsiniz. Rica ederiz.

Instagram'da bulunan ilginç özellikleri listelediğimiz yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu ve bunun gibi yazıları kaçırmamak için bizi takipte kalın (:

78
42
16
12
9
Emoji İle Tepki Ver
78
42
16
12
9