Jaguar, Gran Turismo'da Tozu Dumana Katacak Tamamen Elektrikli Konsept Aracını Tanıttı

19
3
2
0
0
Jaguar'ın tasarımları, dünyadaki birçok otomobil tutkunu tarafından beğeniyle karşılanıyor. Peki şirket gelecekte çıkaracağı arabaları için ne tür şeyler planlıyor? Jaguar Vision GT Coupé, bunun cevabını Gran Turismo'da göreceğimizi bize net bir şekilde gösteriyor.

Ürettiği spor otomobillerle gözümüzü şenlendiren Jaguar, yine geleneğinden vazgeçmedi. Otomobil üreticisi, son olarak sanal ortama gelecek tamamen elektrikli araba konseptini bizlere sundu. Aracın görünümüne ve özelliklerine bakacak olursak bu araç, gerçek olursa ortalık yıkılır diyebiliriz.

Cuma günü tanıtılan Jaguar Vision Gran Turismo Coupé, toplamda 720 kW güç ve 1.200 Nm tork üreten üç motora sahip. Jaguar’ın yeni canavarın 0’dan 100’e ulaşması ise 2 saniyeden de kısa sürüyor. Aracın ulaşabildiği maksimum sürat ise 320 km/sa. Jaguar Vision, Gran Turismo Sport’ta kasım ayından itibaren oynanabilir olacak.

Vision Gran Turismo Coupé, yeni Jaguar'ların nasıl olacağı hakkında ipuçları veriyor:

jaguar konsept

Jaguar Vision Gran Turismo Coupé gerçek dünyada var olmasa bile Jaguar’ın elektrikli araba dünyasına neler getirebileceğine dair ufak bir ipucu veriyor. Araçla birlikte Jaguar için gelen yeniliklerden en önemlileri yapay zekâ sistemi ve artırılmış gerçeklikle çalışan holografik ekran. Yalnız bu saydığımız özellikler, Gran Turismo Sport’ta bulunmayacak.

Şimdi gelelim arabanın tasarımına. Aracın iç kısmını tasarlayan Chris Shaw, verdiği bir röportajda gelecekteki Jaguar spor arabalarının nasıl gözükeceğini düşünmede limitleri aştıklarını söyledi. Ayrıca Shaw, röportajında şu cümleleri de aktardı: “Aracın mimarisi gözle görülür şekilde hafif, basit, gelişmiş ve deneysel materyalleri içeriyor. Muhteşem bir şekilde düşünülmüş kokpitte oturmak ve Jaguar Vision GT Coupé’nin zarif ve uzun kaputuna bakmak, oyuncuları aksiyona tamamen daldıracak.

jaguar konsept gran turismo

Elektrikli arabalar her geçen gün daha fazla kişiye hitap etmeye başlıyor. Teknoloji geliştikçe de fiyatlar düşüyor. Bazı istatistiklere göre 2017’de 1,9 milyon olan elektrikli araç kullanımı 2018’de 3,3 milyona fırlamış. Tabii böyle bir yükseliş gören otomobil üreticileri de yeni nesil elektrikli araba üretimine yatırım yapmaya başladı.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/60438-jaguar-s-vision-gt-coup
19
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
0
0