Jeep, Yeni Elektrikli Otomobilinin İsmi İçin Yarışma Başlattı: 40.000 Dolar Değerinde Ödül Var!

11
3
2
1
1
Jeep, yeni elektrikli Wagoneer SUV aracının ismi için internet üzerinden bir yarışma başlattı. Yarışmayı kazananın, 40.000 dolar değerindeki ödüllere sahip olacağı ifade edildi.

Dünyadaki çoğu otomobil üreticisi gibi Jeep de elektrikli araçlara yönelik hamleler yapmaya başladı. ABD merkezli şirket, geçtiğimiz ay Paris Otomobil Fuarı’nda ilk elektrikli SUV modeli Avenger’i bizlerle buluşturmuştu. Bunun yanı sıra dev markanın uzun ve geniş premium SUV’u Wagoneer’ın elektrikli bir versiyonunu tanıtacağı da biliniyordu.

2023 yılında çıkış yapması beklenen yeni otomobil, şu ana kadar Wagoneer S ismi ile biliniyordu. Ancak şimdi yaşanan gelişmeler, heyecanla beklenen aracın isminin bu olmayacağını ve şirketin bunun için kullanıcıların yardımını alacağını gösterdi. Hem de binlerce dolar ödüllü bir yarışma ile!

Jeep, yeni elektrikli SUV’un ismi için 40.000 dolar değerinde ödüle sahip olan yarışma başlattı

Jeep, elektrikli Wagoneer modelinin ismi için 23 Kasım günü bir yarışma başlattı. Buradaki bağlantı üzerinden katılımların yapılabildiği yarışmanın 2 Aralık 2022 tarihine kadar süreceği belirtilirken seçilen ismi öneren kişiye 40.000 dolar değerinde ödüllerin verileceği ifade edildi. Ödülün, ulaşımdan konaklamaya kadar bütün masrafları karşılanan ABD’nin Wyoming eyaletinde bulunan bir kayak merkezinde dört kişi için altı günlük tatil, rehber, perakende mağazalarında 1.000 dolarlık bir hediye çeki gibi şeyler içerdiği aktarıldı.

‘Biz de bu yarışmaya katılabilir miyiz?’ diye sorduğunu duyar gibiyiz. Maalesef bu mümkün değil. Jeep, yarışmaya sadece ABD’de bulunan kişilerin katılabileceğini söylüyor.

Elektrikli Wagoneer nasıl özelliklere sahip olacak?

2023’te çıkış yapacak olan elektrikli Wagoneer’dan biraz bahsedelim. Jeep’in elektrikli araç ailesine katılacak olan otomobilin tek şarjda 643 kilometre menzil sunabileceği söyleniyor. Ayrıca 600 beygir gücüne sahip olması beklenen 4x4 elektrikli Wagoneer’ın, 0’dan 100 kilometreye 3,5 saniyede ulaşabildiği de gelen bilgiler arasında.

Eylül ayında ilk kez gösterilen aracı incelediğimizde Jeep’in oldukça ikonik Wagoneer görünümünü bozmadan, zarif ve modern bir tasarımla karşımıza çıkacağını görebiliyoruz. Bunun yanı sıra genişliğiyle kullanıcılara güzel bir deneyim yaşatacağa benzeyen elektrikli SUV’un, LED aydınlatmalı ızgarası ve Wagoneer yazısının da dikkat çektiğini söyleyebiliriz.

11
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
1
1