Hem Kaslı Hem Kompakt SUV 'Jeep Avenger' Tanıtıldı

26
5
0
0
0
Paris Otomobil Fuarı'na giden Jeep, ilk elektrikli SUV modeli Avenger'ı resmen tanıttı. Küçük bir SUV olarak karşımıza çıkan Avenger, yalnızca Avrupa pazarı için üretilecek.

Bundan birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Jeep'in ilk elektrikli otomobillerini duyurduğundan bahsetmiştik. Yapılan açıklamalarda bahsedilen modellerden bir tanesi de Avenger'dı. Şimdiyse bu modelle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Dün itibarıyla başlayan Paris Otomobil Fuarı'nda sahne alan Jeep, Avenger'ı tüm detayları ile tanıttı.

Jeep'in seri üretime giren ilk elektrikli otomobili olarak tanıtılan Avenger, nispeten küçük bir SUV olarak karşımıza çıkıyor. Aracın dış tasarımına baktığımızda, Jeep'in ikonik hale gelen ızgara tasarımının kapalı ve aydınlatmalı bir hale getirilerek tercih edildiğini görüyoruz. Böylelikle Avenger'ı görenler, bu aracın elektrikli Jeep olduğunu birkaç saniye içinde anlayabilecekler.

Karşınızda Jeep Avenger!

Jeep Avenger

Otomobilin genel anlamda sade bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Zira Jeep Avenger'ın arka kısmına baktığımızda, LED destekli aydınlatma ile karşılaşıyoruz.

Jeep

Jeep'in ilk seri üretim elektrikli otomobili, iç tasarımını Wrangler isimli SUV'dan alıyor. Bu bağlamda; 10,25 inç boyutlu bilgi-eğlence ekranı ile dijital gösterge ekranı, bu ekranların ve orta konsolun yerleşimi de Wrangler ile genel olarak aynı.

Jeep SUV

Jeep Avenger'ın kaputunun altında 154 beygir gücü ve 260 Nm tork değerine sahip olan bir elektrik motoru bulunuyor. Şirket bu motoru 54 kWh'lık bir batarya paketi ile destekliyor. Yapılan açıklamaya göre Jeep Avenger, tam dolu halde 400 kilometre yol alabilecek. 100 kW ile şarj edilebilecek Jeep Avenger, 24 dakikada yüzde 20'den yüzde 80'e şarj olabilecek.

Avenger

Jeep Avenger, yalnızca Avrupa pazarı için üretilecek. Bu durum, şirketin ilk elektrikli SUV modelinin Türkiye'ye geleceğini de düşündürüyor. Aracın fiyatı ise şu an için bilinmiyor...

Jeep'in elektrikli SUV'ları Avenger'dan ibaret olmayacak!

Şirket, Paris Otomobil Fuarı'nda Avenger'ı tanıtmış olsa da tek elektrikli model bu olmayacak. İlerleyen dönemlerde Recon ve Wagoneer S isimli modellerle de tanışma imkanı yakalayacağız. Gelin şimdi de bu modellere bakalım.

İlk olarak Jeep Recon'dan başlayalım. Zira bu elektrikli SUV, tamamen yeni bir otomobil. Aslında Jeep markasını yakından takip ediyorsanız ve Wrangler isimli modele aşinaysanız, Recon da tanıdık gelecektir. Zira her iki model de aynı tasarım dilini benimsiyor. Ancak Recon, Wagoneer S'de de karşımıza çıkan "STLA Large" isimli bir platform üzerine inşa edilmiş bir SUV.

Karşınızda Jeep Recon

Jeep Recon

Aracın genel tasarımına baktığımızda, Jeep markasının en genel tasarım dilinin korunduğunu görüyoruz. Bunun en net örneği, ızgara ve far tasarımı. Ancak bu araç elektrikli bir yapıda olacağından, kapalı ızgara tasarımı tercih edilmiş ve ızgara çevresi, LED aydınlatma ile desteklenmiş durumda. Tıpkı Wrangler modelinde olduğu gibi kapıları çıkarılabilir yapıda olan Recon'un arka kısmında ise yedek lastikli bir görünümle karşılaşıyoruz.

Jeep

Jeep yetkilileri, Recon'un iç tasarımını tüm detayları ile göstermediler. Ayrıca aracın teknik detaylarına da pek değinilmedi. Ancak şirkete göre Recon, Jeep'e yakışan bir off-road aracı olarak karşımıza çıkacak. 2024 yılında piyasaya sürülmesi planlanan ve önümüzdeki yıl itibarıyla Recon ile ilgili detaylı bilginin, ilerleyen süreçte paylaşılması bekleniyor.

Ve karşınızda Wagoneer S

Wagoneer S

Jeep'in tıpkı Recon gibi 2024 yılında piyasaya sürülecek diğer tam elektrikli modeli Wagoneer S ise şirketin genel tasarım dilinden oldukça uzak bir yapıya sahip. Şirket, artık sadece off-road tutkunlarına değil, şehir içinde SUV kullanmak isteyen tüketicileri de yakalamak istiyor gibi görünüyor. Zira Jeep Wagoneer S, piyasadaki C-SUV araçlara ciddi bir rakip olacak gibi görünüyor.

Jeep elektrikli SUV

Oldukça şık bir tasarıma sahip olan Wagoneer S, incecik şerit LED ve aydınlatmalar, gövdeye gömülü kapı kolları, renkli tavanı ve ön farları desteyen arka aydınlatmaları ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Jeep yetkilileri bu modelle ilgili de teknik detay vermediler. Ancak bu SUV'un 600 beygir gücündeki bir motordan güç alacağı, 0-100 km/sa hızlanmasını 3,5 saniyede tamamlayacağı ve 650 kilometre civarında menzile sahip olacağı iddia ediliyor.

Kaynak : https://www.caranddriver.com/news/a41106835/2024-jeep-recon-wagoneer-ev-revealed/
26
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
5
0
0
0