Joker’in Yönetmeni Yeni DC Filmleri Çekmek İstediğini Açıkladı

27
2
1
1
1
Joker filmi hem hayranları hem de eleştirmenleri mutlu etmişe benziyor. Filmin yönetmeni Todd Phillips, başka DC karakterlerinin de orijin hikayelerini anlatmak istiyor.

Joker filmiyle birlikte tarihte ilk defa R - rated bir film 1 milyar dolar barajını geçmeyi başardı. Üstelik filmin bütçesi de muadillerine kıyasla epey düşüktü ve film, bir çizgi roman filminden beklenenden çok daha az fiziksel şiddet/aksiyon içeriyordu. 

Hem seyircilerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanan yapımda öne çıkan iki isim vardı: Joker’e hayat veren Joaquin Phoenix ve filmin yönetmenliğini yapan Todd Phillips. Phillips şimdi Warner Bros ile yeni filmler için pazarlık masasına oturuyor.

Hollywood kulislerinde konuşulan iddialara göre Phillips’in daha açılış haftasında masrafını çıkaran yapımı sonrasında Warner Bros kolları sıvadı. Firmanın başındaki isim olan Toby Emmerich’in karşısına çıkan Phillips, çeşitli DC karakterlerinin başlangıç hikayelerini anlatma hakkını istedi. 

Warner Bros, DC için ince eleyip sık dokuyor

joker

Söz konusu DC olduğu zaman Warner Bros oldukça katı bir tutum sergiliyor. Firma, daha önceki bütün DC filmlerinde 'sadece ve sadece' tek filmlik anlaşmalar yapmıştı. Joker filmi 1 milyar doları geçerek bir devam filmini de garantilemişti. Film gişe yapmaya devam ettikçe Phillips’in bir sonraki filmde yönetmen koltuğuna geri dönmesi de kesinleşmiş oluyor. 

Joaquin Phoenix, bu performansıyla birlikte Oscar ödülü için de çok ciddi bir aday haline gelmişti. Hem stüdyo hem de yönetmenin halkla ilişkiler sorumluları bu iddiaları yayınlasa da pek çok kişinin bu rolden sonra beklentisi de oyuncunun altın heykelciği kucaklaması yönünde oldu. 

1 milyar doları aşan 4. DC filmi

joker filmi

Joker filmi, 1 milyar doları geride bırakan 4. DC filmi olarak kayıtlara geçti. Daha önce Aquaman, The Dark Knight Rises ve The Dark Knight bu barajı aşan filmler olmuştu. Filmin bütçesinin ise, rakiplerine kıyasla oldukça düşük olan 60 milyon dolar olduğunu hatırlatmakta fayda var. Film, DC’nin kasasına 500 milyon dolardan fazla para girmesini sağlayacak. Filmin haklarının yarısı Warner Bros’ta bulunurken, kalan yarısı da %25 Village Roadshow’da ve %25 Bron Studios’ta olacak şekilde paylaşılmıştı. 

Öte yandan filmin başarısı, Todd Phillips’in banka hesabına da yansıyacak. Filmden daha büyük pay almak için kendi yönetmenlik ücreti almayan isim, yapımın vizyondaki yolculuğu sona erdiğinde yaklaşık 100 milyon dolarlık bir kazanç elde etmiş olacak. Phillips daha önce de Hangover serisinde de böyle bir anlaşmaya imza atmıştı. 

Öte yandan Phillips yeni filmde de Batman’in hikayesini anlatmayacak. O işi zaten Matt Reeves üstlenmiş durumda. Ayrıca başka karakterlerin de hikayeleri çoktan anlatıldı. Muhtemelen Phillips, daha sonraki yapımında yine bir kötü karakter hikayesi anlatacak. Lex Luthor ve Darkseid’in isimleri bu alanda öne çıkıyor. Zamanın ne getireceğini ve anlaşmanın nasıl sonuçlanacağını ise hep beraber göreceğiz. 

Siz hangi karakterin filmini görmek istersiniz? 

Kaynak : https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/joker-sequel-works-as-todd-phillips-eyes-more-dc-origin-movies-1256255
27
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
27
2
1
1
1