Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sokağa Çıkma Kısıtlamalarının Kalkacağı Tarihi Açıkladı

146
71
19
7
4
Herkesin sonuçlarını merakla beklediği kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından kameraların karşısına geçti ve uygulanacak yeni önlemleri açıkladı. Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkacağı tarihi de duyurdu.

Toplam vaka sayısının 5 milyon 370 bine ulaştığı ülkemizde 1 Haziran tarihine kadar 3 haftalık bir tam kapanma süreci uygulanmıştı. Sürecin ardından kafe ve restoran gibi birçok mekan açıldı ve sokağa çıkma yasağı saatleri daha rahat bir hale getirildi.

Bunların yanında son birkaç haftadır aşılama çalışmaları yüksek hız kazandı. Öncelikli meslek grupları artırıldıktan sonra tüm SGK’lı çalışanlara aşı hakkı doğru. Yaş sınırıysa geçtiğimiz günlerde 30’a indi. Tüm bu gelişmelerle birlikte gözler, bugün kabine toplantısında konuşacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Erdoğan, toplantının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

erdoğan

Açıklamasında Türkiye’nin salgını en iyi yöneten ülkeler arasına girdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılama çalışmalarının birkaç hafta içinde 18 yaş üstü herkes üzerinde devam edeceğini açıkladı. Varyantlar nedeniyle bir süre daha devam edecek olsa da iyi bir yere gelindiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, herkesin beklediği yeni pandemi kurallarını duyurdu. 

Erdoğan’ın açıklamasına göre 1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması tamamen ortadan kalkacak. Müzikle ilgili sınırlamalar ise saat 00.00’a çekilecek.

HES kodu uygulaması, daha da yaygınlaştırılacak. Böylece mekanlardaki güvenlik artırılacak. Şehir içi toplu taşıma araçlarındaki kısıtlamalar ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları kaldırılacak. Toplu taşıma araçlarında yaş sınırı bulunmayacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçilecek. 

146
71
19
7
4
Emoji İle Tepki Ver
146
71
19
7
4