Keyfiniz Kaçacak: Dünyanın En Uzun URL Kısaltma Sitesi

132
9
6
5
5
Web URL'lerini kısaltmak için pek çok servis bulunuyor. Fakat bu ilginç web site, URL'leri daha da uzatmaya yarıyor.

Çevrimiçi ortamda yüz milyonlarca internet sitesi ve on milyarlarca web sayfası bulunuyor. Her web sayfasının kendine özgü bir URL yani belli bir kaynağa rastgelen adresi vardır. Böylesine kalabalık bir dünyada her sayfanın kendine ait bir adresinin bulunması, URL’lerin fazlasıyla uzamasına neden oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda hizmet veren ancak şu anda kapatılmış durumda olan goo.gl, bitly gibi servisler, web sayfaların varsayılan URL’leri için çok daha kısa URL’ler oluşturarak özellikle sosyal medyada bağlantı paylaşmak isteyen kişilerin işini fazlasıyla kolaylaştırıyor. Ancak tam tersi hizmetler de bulunmuyor değil.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.com adlı internet sitesi, bitly’nin tam tersine URL’leri kısaltmak yerine uzatıyor. ‘Dünyanın En Uzun URL Kısaltıcısı’ olarak bilinen site, standart bir URL kısaltıcı servis gibi URL’ler için ‘kısayollar’ oluşturmak yerine onları daha da uzatıyor.

Sitenin sağladığı ‘hizmete’ örnek vermek gerekirse; sizlere her gün düzenli ve güncel olarak bilim ve teknoloji konularında son gelişmeleri aktardığımız web sitemizin URL’si webtekno.com. Fakat web sitemizin URL’sini bu ilginç servis ile kısalttığımızda karşımıza aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.com/ #AaAAAAAaAaAAAAAaaaAaAAAAaaAAAAaaAAaaaaaa çıkıyor.

132
9
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
132
9
6
5
5