Sağlık Bakanı, Tartışmalı Görevde Yükselme Sınavı'yla İlgili Açıklama Yaptı

73
11
2
0
0
Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda bazı soruların iptal edildiğini, bazılarının ise yanıt şıkkının değiştirildiği açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde, sağlık çalışanlarının katıldığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda bazı soruların iptal edildiğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu iddialara yanıt vererek, bazı soruların iptal edildiğini, bazılarının ise yanıt şıkkının değiştirildiğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, sağlık çalışanlarının katıldığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda bazı soruların iptal edildiği, bazılarının ise yanıt şıkkının değiştirildiği iddiasını sordu. Koca, soruya “İptal edilen veya cevap şıkkı değiştirilen sorular bulunmaktadır.“ şeklinde yanıt verdi.

Soru önergesinin detayları:

sınav

Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda, sağlık çalışanlarına sorulan 80 sorunun iptal edildiği ve 35 sorunun da yanıt şıkkında değişiklik yapıldığı iddia edilmişti. CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle “Sınavda 29 branştan 80 soru iptal edilip 9 branştan 35 sorunun doğru cevabının değiştirildiği iddiası doğru mudur?” ifadesini içeren bir soru önergesi vermişti.

ANKA’ya göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soru önergesine “Görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavı, Anadolu Üniversitesi’nce yapılmış olup ilgili üniversite tarafından iptal edilen veya cevap şıkkı değiştirilen sorular bulunmaktadır. Sınav sonuç değerlendirmesi, ilgili üniversite tarafından soru iptali ve doğru cevap seçeneği değişikliğinden sonra yapılmıştır.” ifadeleriyle yanıt verdi.

Sınav sonuçlarının mevzuat çerçevesinde değerlendirildiğini ifade eden Koca, sınavın iptal edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. Koca, 4 Ekim 2020’de yapılan sınava, COVID-19 tanısı veya temaslısı olan 139 sağlık personelinin katılamadığını; bu personeller için de telafi sınavı yapılacağını açıkladı.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/koca-dan-sinav-aciklamasi-iptal-edilen-veya-cevap-sikki-degistirilen-sorular-var-350864
73
11
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
73
11
2
0
0