Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı Konusuna Açıklık Getirdi

36
17
3
1
1
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bilim kurulu ile yapılan toplantının ardından Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olmayacağını, insanların gönüllü olarak kendi tedbirlerini alması gerektiğini söyledi.

Koronavirüs pandemisinde yaşayacağımız ilk Kurban Bayramı’na sadece 2 gün kaldı. Ailelerin bir araya gelerek kalabalık ortamlarda bayramını kutladığı Kurban Bayramı’nda koronavirüs pandemisinin yayılımını engellemek için bir sokağa çıkma yasağı gelip gelmeyeceği ise büyük merak konusuydu. Bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da bir açıklama geldi.

31 Temmuz’da başlayacak Kurban Bayramı hakkında Bilim Kurulu’yla bir toplantı düzenleyen Bakan Koca, bu toplantının ardından yaptığı açıklamada bayramda bir kısıtlama getirilmediğini söyledi. Bu cuma günü başlayacak bayram hakkında Fahrettin Koca’nın açıklamaları şu şekilde:

Fahrettin Koca’dan Kurban Bayramı açıklaması

"Bu Kurban Bayramı, hepimizin vereceği bir sınavdır. El öpmediğimiz, birbirimize sarılmadığımız ikinci bayramdır. Bu içimizde burukluktur ama olması gereken budur.

Gelenekler hayatın devamı için vardır, güzel geleneklerin bu bayrama telkinde maksat sağlığa hizmettir. Baştan itibaren yapılan değerlendirmelerde, kısıtlama gündeme getirilmemiştir. Fakat size Ramazan Bayramı hakkında bilgi vermek isterim

Uygulanan kısıtlamaların hepsi düşünüldüğünde 10 gün sonra yüzde 15 vaka sayısında azalma olmuştur. Entübasyona giren hasta sayısında yüzde 21, yoğun bakıma giren sayısında yüzde 19, hastaneye yatırılmada yüzde 8 gerçekleşmişti.

Bunlar kısıtlarla birlikte, gönüllü katılıma dayalı sonuçlardır. Şimdi maske mecburiyeti olmakla birlikte zorunlu kısıtlama koyan sizlersiniz.

Kurban Bayramında işi öyle ciddiye alalım ki, bayram sonrası gözümüz vaka tablosunda olmasın. Artık tecrübelerle biliyoruz ki tedbir sonuçtur. Gerilersek, toparlaması büyük çaba, büyük dikkat istiyor.

Yeni vaka sayılarımızı 14 Temmuz'da tekrar binin altına çekmemiz gerekir. Size tedbirlerle ciddiyet ile tedbirlerle ihmalin birer örneğini verdim. Amacım, işin kolay ve çok zor tarafını birlikte görmenizdir. Tedbirlere uymak, tedbirlerin sonuçlarından çok daha kolaydır.

Bakan Koca’nın açıklamalarından anlıyoruz ki bu bayram herhangi bir sokağa çıkma yasağı bulunmuyor, ancak insanların kendi tedbirlerini alması isteniyor. Özellikle maske kullanımı, el temizliği ve kalabalık yerlerde bulunmayıp aile ziyaretlerini minimuma indirmek, Kurban Bayramı ve sonrasında daha kontrollü bir pandemiyi bizlere sunabilir.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bayramda-sokaga-cikma-yasagi-var-mi-bakan-kocadan-son-dakika-kurban-bayrami-aciklamasi-5960067/
36
17
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
36
17
3
1
1