League of Legends’in Mobil Versiyonunu Kanlı Canlı Gösteren Video

136
11
9
8
7
YouTube’da Çince yayın yapan bir kanal, League of Legends oyununun mobil versiyonunu oynanırken video çekmeyi başardı. Hayran yapımı mı yoksa Riot’un çalışması mı olduğu bilinmeyen mobil LoL videosu büyük dikkat çekti.

Geçtiğimiz dönemlerde Riot ve onun çatı firması Tencent’in, League of Legends oyununu mobile uyarlamaya karar verdiği yönünde haberler çıkmıştı. Tencent’in mobil oyun pazarındaki gücünü göz önüne aldığımızda böyle bir tercihte bulunmaları oldukça normal olsa da daha sonra Riot cephesinden bu konuda hiçbir bilgi gelmemişti.

Çin'deki League of Legends turnuvalarından yayınlar içeren bir hesaptan yapılan League of Legends paylaşımı bir anda gündem oldu. ‘League of Legends Mobil Oyun Test Versiyon Film Akışı’ başlıklı videoda oyunun bir mobil cihazda oynanışını görüyoruz. 

Mobil versiyon uyarlamasında oyuncu ilk olarak, bilgisayar versiyonuna oldukça yakın bir şekilde önce maçı kabul edip karakter seçimini yapıyor. Ekranın sol alt kısmında bulunan düğme yardımıyla karakteri yönlendirmek mümkün oluyor. Sağ tarafta ise karakterlerin yetenekleri yer alıyor. Ayrıca burada bulunan bir düğme yardımıyla otomatik saldırma özelliğini de kullanmak mümkün gözüküyor. Kahramanın altında beliren bir yuvarlak da otomatik saldırı menzilini gösteriyor.

league-of-legends-mobil

Bir kahramanı, bir yetenek ile hedef almak için yeteneği parmakla seçip daha sonra da rakip kahramana yönlendirmek gerekiyor. Oyuncuların kullanabildiği ek yetenekler olan Summoner spell adlı yetenekler ise karakter yeteneklerinin yanında yer alıyor. 

Aktif olarak kullanılan yetenekler ile bir karakteri hedef almak istediğinizde ise yeteneğe basılı tutup istediğiniz yönde parmağınızla kaydırıyorsunuz. Size bu noktada yardımcı olması için bir ok beliriyor. 

Mobil oyunlar yapıları gereği gün içerisinde daha kısa sürelerde oynanıyor. Bunun farkında olan Tencent, mobil versiyon için daha az Nexus kulesi barındıran ve daha kısa sürede bitirilebilen bir haritaya yönelecektir. 

Genel olarak oyunun oynanış şekli, oldukça popüler bir mobil Moba oyun olan Mobile Legends oyununu andırıyor. O oyundaki kullanıcı arayüzü ve kontroller bu oyuna da aktarılacak gibi duruyor. Bununla birlikte mobil LoL ile bilgisayar platformundaki LoL haritalarının farklı olacağını düşünürsek çapraz platform desteğinin bulunmayacağını kolaylıkla söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.thegamer.com/mobile-league-of-legends-leak/
136
11
9
8
7
Emoji İle Tepki Ver
136
11
9
8
7