LG, Havayı Filtreleyen Yeni Nesil 'Maskesi' PuriCare'ı Duyurdu

49
14
9
5
2
LG, maske kullanımının fazlasıyla arttığı bu günlerde klasik maskelere alternatif olarak giyilebilir hava temizleyicisini duyurdu. Ancak şirket, şu an için hava temizleyicinin koronavirüse karşı koruma sağlayıp sağlamadığı ile ilgili açıklamada bulunmadı.

Güney Koreli teknoloji devi LG, tıpkı bir tıbbi maske gibi yüzünüze taktığınız taşınabilir hava temizleyicisini duyurdu. LG PuriCare Giyilebilir Hava Temizleyici olarak adlandırılan ürün, içerisinde pille çalışan fanlara ve bir çift değiştirilebilir hava temizleyici filtreye sahip. LG tarafından yapılan açıklamaya göre cihazın içindeki sensörler nefes alışverişinizi takip ederek fanların hızını buna göre ayarlıyor.

IFA 2020’nin hemen öncesinde duyurulan LG PuriCare’ın lansman açıklamasında koronavirüsten açık bir şekilde bahsedilmiyor. Ancak LG, PuriCare’ın koruma seviyesi düşük ev yapımı ve tek kullanımlık maskelere bir alternatif olarak geliştirildiğini söyleyerek üst kapalı bir şekilde de olsa ürünün koronavirüs pandemisi düşünülerek geliştirildiğini belirtmiş oldu.

LG PuriCare'ın koronavirüse karşı koruma sağladığına dair bir açıklama yok

lg puricare

LG’nin yayınladığı basın bülteninde PuriCare’ın koronavirüse karşı koruma sağladığına dair herhangi bir ifade yer almıyor. Dahası, konuyla ilgili olarak LG’ye ulaşan The Verge, şirketin net bir cevap vermeyi reddettiğini, bu konuda ayrıntı vermek için tüm sertifikasyon ve testlerin tamamlanmasını beklediklerini söylendiğini ifade etti.

LG PuriCare kullanım

LG PuriCare Giyilebilir Hava Temizleyici, bataryası bittiği takdirde normal bir maske olarak dahi kullanılamıyor. Cihazın içinde bulunan 820mAh batarya, düşük güç modunda 8 saat, yüksek güç modunda ise 2 saat kullanım sunuyor. LG, ürünün fiyatı ya da ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili kesin bir bilgi paylaşmadı ancak LG PuriCare’in yılın son çeyreğinde belirli pazarlarda satışa sunulacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/27/21403762/lg-puricare-wearable-air-purifier-mask-coronavirus-filter
49
14
9
5
2
Emoji İle Tepki Ver
49
14
9
5
2