Logitech, Google İçin Ürettiği Fare ve Klavyesini Duyuru: İşte Fiyatı

15
4
3
1
0
Çevre birimleri sektörünün önde gelen isimlerinden Logitech, Google'ın yeni Chromebook'u için kablosuz klavye ve fare üretti. Logitech'in yeni ürünleri Chrome OS'un yanı sıra, Windows ve macOS gibi işletim sistemleriyle de uyumlu olarak çalışabiliyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, dün akşam saatlerinde görkemli bir etkinlik düzenledi. Şirketin düzenlemiş olduğu bu etkinlikte yeni Pixel modelleri de dahil olmak üzere pek çok ürün tanıtıldı. Google'ın dün itibarıyla tanıtmış olduğu ürünlerinden bir tanesi de Pixelbook Go'ydu. Bu dizüstü bilgisayar, benzerlerine oranla uygun fiyatı ve teknik özellikleriyle pek çok tüketicinin tercihi olacakmış gibi görünüyor.

Google'ın yeni dizüstü bilgisayarı, bir hayli küçük bir tasarıma sahip. Pixelbook Go, sadece 13.3 inç boyutunda dokunmatik bir ekrana sahip. Ancak bilgisayarın donanımsal özellikleri, Google Pixelbook Go'yu adeta küçük bir dev haline getiriyor. Hal böyle olunca da bu dizüstü bilgisayarın kullanım amacı, bir hayli geniş olacakmış gibi görünüyor.

Pixelbook Go

Pek çok kullanıcı, bu dizüstü bilgisayara sahip olması halinde harici bir fare ve klavye kullanmak isteyebilir. Ancak Google, bu ürüne USB Type-A girişi koymadı. Üründe sadece 2 adet USB Type-C girişi bulunuyor ve bunların bir tanesi de güç odaklı olarak kullanılabiliyor. Dolayısıyla bu dizüstü bilgisayarın harici çevre birimleri ile kullanılabilmesi için, kablosuz ürünlerin kullanılması gerekiyor.

Çevre birimleri denilince akıllara gelen ilk şirketlerden bir tanesi olan Logitech de bugün, Google'ın yeni Chomebook'u için özel olarak ürettiği kablosuz fare ve klavyesini duyurdu. Şirketin "Made for Google" (Google için üretildi) sloganıyla tanıtmış olduğu yeni klavye ve faresi, Chrome OS ile tam bir uyum içerisinde çalışabiliyor. Ayrıca macOS ve Windows gibi diğer işletim sistemleri de bu çevre birimlerini kullanabiliyor.

Logitech'in "K580" model ismiyle tanıtmış olduğu yeni kablosuz klavyesi, bir hayli ince ve şık bir tasarıma sahip. Bu kablosuz klavye, üst kısmında geniş bir bölüm bulunduruyor ve bu bölüme tüketiciler, akıllı telefonlarını yerleştirebiliyorlar. Böylelikle akıllı telefonlardaki belgelerin bu klavye ile bilgisayar ortamına aktarılması, bir hayli rahat oluyor. Logitech K580, şöyle görünüyor;

Logitech K580

Logitech K580, Chrome OS ile uyumlu kısayol tuşlarına sahip. Ayrıca bu kablosuz klavyede Google'ın sesli asistanı için de bir tuş bulunuyor. Logitech tarafından yapılan açıklamalara göre bu klavyenin pili, 36 ay boyunca kullanılabiliyor. Ayrıca bu klavyede güç tasarruf özelliği de bulunuyor ve tüketiciler, bu özellik sayesinde kullanım süresini arttırabiliyorlar.

Logitech'in Made for Google sloganıyla tanıttığı ürünlerinden bir tanesi de "M355" model koduna sahip olan kablosuz fare. Logitech M355, tamamen sessizlik odaklı geliştirilmiş durumda ve bir hayli, ince bir yapıya sahip. K580'de bulunan güç tasarruf özelliğine de sahip olan bu farenin pili, 18 ay boyunca kullanılabiliyor ve kullanılmadığı zaman otomatik olarak güç tasarruf moduna geçiyor. Logitech M355 şöyle görünüyor;

Logitech M355

Logitech'in yeni ürünleri, sadece grafit renginde piyasaya sürülecek. Ancak teknoloji devi, yeni ürünlerini bir set halinde satmak yerine ayrı ayrı satmayı tercih etmiş durumda. Logitech tarafından yapılan açıklamalarda K580 kablosuz klavyenin fiyatının 49.99 dolar (yaklaşık 300 TL + vergiler) ve M355 kablosuz farenin fiyatının ise 29.99 dolar (yaklaşık 180 TL + vergiler) olacağı açıklandı.

Kaynak : https://betanews.com/2019/10/15/logitech-google-k580-m355-chrome/
15
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
3
1
0