MacOS Ventura ve Yeni Apple TV 4K Tanıtıldı: İşte Yeni MacOS’in Tüm Özellikleri

11
3
0
0
0
Apple, MacOS'in yeni sürümü Ventura'yı ve yeni nesil Apple TV 4K'yı tanıttı.

Geçtiğimiz hafta Apple Store’un internet sitesinin kapanması, akıllara tek bir soru getirmişti, “Acaba iPhone fiyatlarına yine mi zam geliyor?”. Ancak daha sonra bu kapanmanın nedeninin zam değil, yeni iPad ve iPad Pro’nun tanıtımı dolayısıyla kapandığı ortaya çıktı.

Tabii ki Apple sadece yeni iPad’leri tanıtmaktan çok daha fazlasını yaptı ve hem yeni MacOS sürümünü hem de yeni Apple TV’yi tanıttı. Gelin hep beraber tanıtılan yeni MacOS’e ve Apple TV’ye yakından bakalım.

Karşınızda MacOS Ventura

MacOS’in en yeni sürümü Ventura, bir önceki sürüme kıyasla çok daha kullanıcı dostu ve işlevsellik odaklı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle sürekli olarak e-posta gönderiyor ve alıyorsanız Ventura ile gelen yeni özellikler fazlasıyla işinize yarayacaktır.  E-posta planlama, erteleme ve gelişmiş e-posta araması gibi özellikler sayesinde aradığınız e-postaları çok daha kolay bulup çok daha rahat düzenlemeler yapabileceksiniz.

Buna ek olarak MacOS’in sevilen arama uygulaması Spotlight, artık uygulamalar ve belgeler dışında fotoğraflarınızı, notlarınızı ve diğer içeriklerinizi çok daha kolay bulmanızı sağlıyor. Artık Spotlight’ı kullanarak alarm kurma, not alma ve hatırlatıcı ekleme gibi eylemleri de zahmetsizce yapabileceksiniz.

Daha önceleri Apple’ın tanıttığı “Geçiş Anahtarı” isimli özellik de bu sürümde MacOS kullanıcılarına sunuluyor. Geçiş Anahtarı sayesinde uygulamalara ve internet sitelerine giriş yaparken kullanıcı adı ve şifre girmek yerine sadece biyometrik doğrulama kullanabiliyorsunuz.

MacOS Ventura’nın belki de en büyük yeniliği ise Sahne Yöneticisi isimli özelliği oldu. Bu özellik sayesinde son kullandığınız uygulamaları tek tek ya da gruplayarak ekranın sol tarafına sabitleyebiliyorsunuz. Daha sonrasında ise sadece farenizi sol kenara kaydırarak bu uygulamalara erişebiliyor ve işlevselliğinizi arttırabiliyorsunuz.

Apple TV 4K’ya "Thread" desteği geldi

Tanıtılan bir diğer Apple ürünü ise yeni Apple TV 4K oldu. Bu yıl tanıtılan yeni nesil Apple TV’nin en dikkat çeken özelliği ise yüksek depolamaya sahip Apple TV kullanıcılarının uzun zamandır beklediği ethernet portunun cihaza eklenmesi oldu. Ethernet portu, daha önceki modellerde sadece 32 ve 64 GB’lık modellerde mevcuttu. Buna ek olarak Apple TV 4K, artık “Thread” adı verilen geniş kapsamlı ağ sistemini de destekliyor.

Thread, ev içinde aynı ağa bağlı olan akıllı cihazların bir merkeze ihtiyaç duymadan sürekli olarak birbirleriyle haberleşerek çalışması anlamına geliyor. Yani Thread desteği sayesinde iPhone’unuzu, iPad’inizi ya da HomePod Mini’yi kullanarak Apple TV 4K’yı kumandaya ihtiyaç duymadan kontrol edebileceksiniz.

Apple’ın tanıttığı MacOs Ventura, 24 Ekim Pazartesi günü yayınlanacak. Apple TV 4K ise 64 ve 128 GB’lık depolama seçenekleri ile 129 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2022/10/18/apple-tv-4k-128gb-ethernet-thread-support/
11
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
0
0
0