Oyun Geliştiricilerine Yönelik 'Mağara Jam' Etkinliği Hakkında Tüm Detaylar

41
2
1
1
0
Türkiye'nin en büyük Game Jam'lerinden eski adıyla ATOM Game Jam, yeni adıyla ise Mağara Jam kısa süre içerisinde başlayacak. Katılmak için neler yapmanız gerektiği ve ödüller gibi bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Video oyun sektörü dünyayı etkisi altına almış olmasına karşın ülkemizde emekleme döneminin henüz sonlarına yaklaşmış bulunuyor. Yaklaşık on yıldır ciddi bir yükselişe tanık oluyoruz. Ancak yine de sektörün ileri gelen ülkelerinin hızına yetişmek için epey yolumuz var. İşte bu sebeple yazımızın asıl konusu olan Mağara Jam gibi etkinlikler görmek bizi mutlu ediyor, sizleri de mutlu ettiğini tahmin ediyoruz.

Game Jam ismiyle daha önce karşılaşmamış olanlar için bu tarz etkinliklerin neyi hedeflediğinden bahsedelim. Olay kısaca şöyle işliyor; çok sayıda farklı bağımsız geliştirici ekibin katılım gösterdiği bu etkinliklerde, ortak bir tema belirleniyor. Daha sonra 48 veya 72 saat gibi bir süre belirlenerek geliştirici ekiplerden seçilen tema doğrultusunda bir oyun geliştirmeleri isteniyor.

Yani anlayacağınız tam anlamıyla bir maraton söz konusu. Uykusuz geçen günlerin ardından ortaya yüzlerce farklı oyun çıkıyor ve son olarak jüriler bu oyunlar arasından seçimler yapıyor. Seçilen oyunlar çeşitli ödüllere layık görülüyor. İşte Mağara Games Week adı altında düzenlenen Mağara Jam etkinliğinde de hedeflenen şey tam olarak bu.

Etkinlik 5-12 Temmuz arasında gerçekleşecek:

mağara jam

Mağara Games Week 5 Temmuz’da başlayıp 12 Temmuz’da sona erecek. Bu bir haftanın ilk dört günü çeşitli workshoplara ve sohbet odaklı yayınlara ev sahipliği yapacak. Son üç gün ise eski adı ATOM Game Jam olan, yeni ismiyle de Mağara Jam olarak bilinen oyun geliştirme maratonu başlayacak. Mağara Jam, bu sene üçüncü kere düzenleniyor ve ilk iki seferde yakalanan başarı ülkemizdeki oyun sektörüne umutla bakmamıza vesile oluyor.

İlk etkinlik 903 kişinin katılımıyla, toplamda 251 oyunun geliştirilmesiyle etkinliğin düzenlendiği itch.io isimli bağımsız oyun sitesinde “Tüm Zamanlar” ve “En Çok Katılınan Jamler” kategorilerinde 50. sıraya oturdu. İkinci etkinlikte ise katılımcı sayısı 2.500’e yaklaştı ve geliştirilen oyun sayısı 515’i gördü ve bir önceki rekor yeniden kırılarak dünya çapında en çok katılım gören 18. GameJam ünvanı kazanıldı.

Mağara Jam ilk üç ekibe dağıtılmak üzere belirlenen toplamda 10.000 TL’lik bir ödül havuzuna sahip. Aynı zamanda etkinlik süresince çeşitli ödüller dağıtılacağı da belirtiliyor. Etkinliğe katılmak isteyenlerin Mağara Jam’in internet sitesi üzerinden kayıt işlemi gerçekleştirmesi gerekiyor. Kayıt olduktan sonra e-posta adresine gelen doğrulama koduyla ise Mağara Jam’in Discord sunucusuna katılmak mümkün oluyor.

41
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
41
2
1
1
0