Chromium Tabanlı Microsoft Edge ile Bütün Sitelere Karanlık Mod Geliyor

13
2
2
1
0
İnternet kullanıcılarını her site ve uygulama için ayrı ayrı karanlık mod arama derdinden kurtarmaya hazırlanan Chromium tabanlı Microsoft Edge ile birlikte bütün siteleri daha koyu renk tonlarıyla kullanmak mümkün olacak.

Akıllı telefonlar ve tabletlerle birlikte interneti yanımızda taşımaya ve her yerde internet kullanmaya başladık. Sonuç olarak karanlıkta bir anda gözümüzü alan beyaz arka planlar önce matlaştı, sonra da karanlık modlar/temalar ortaya çıktı. 

Microsoft’un yeni Chromium tabanlı Edge tarayıcısı hem içerik üreticilerini hem de kullanıcıları büyük bir zahmetten kurtarmaya hazırlanıyor. Tarayıcının hem masaüstü sürümünde hem de mobil uygulamasında bütün siteleri karanlık modda çalışmaya zorlayabiliyorsunuz. Benzer bir özellik Google Chrome’a da gelmişti. 

edge canary

Şu anda bu özellik sadece tarayıcının Canary versiyonunu kullananlara açık. Bu versiyon günlük olarak güncellenen deneme versiyonu olarak Microsoft Edge Insider internet sitesinden indirilebiliyor. 

Karanlık Mod özelliği nasıl kullanılır?

microsoft edge dark mode

Yeni Canary sürümünde siteleri karanlık modda görebilmek için yapmanız gerekenler oldukça basit. Bu adımları şöyle sıralamak mümkün:

  • Canary’yi açın, adres çubuğuna edge://flags yazın ve Enter’a basın.
  • Karşınıza gelen Experiment Settings (deneme ayarları) sayfasında üstteki arama kutusuna dark mode yazın.
  • Karşınıza 'force dark mode for web contents' yani 'web içerikleri için karanlık modu zorla' seçeneği gelecek. 
  • Sağ taraftaki oku kullanarak menüyü açın. İstediğiniz karanlık mod uygulama şeklini seçin
  • İstediğiniz ayarları yaptıktan sonra ekranın sağ alt köşesinde yer alan Restart/Yeniden başlat butonunu kullanarak yazılımı yeniden başlatın. 

Görünüşe göre karanlık mod daha uzun süre insanların favori kullanım modu olmaya devam edecek. Chromium kullanan Microsoft Edge dışında Mozilla Firefox da benzer bir sistem üzerinde çalışıyor. 

Kaynak : https://www.techradar.com/news/chromium-based-microsoft-edge-can-bring-dark-mode-to-any-website-heres-how
13
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
2
1
0