Microsoft Flight Simulator'ın 1982'den Bu Yana Gelişimini Gösteren Video

74
4
2
1
0
1982 yılından bu yana uçuş simülasyonu geliştiren Microsoft'un tüm oyunları, yazımızdaki videoyla birlikte gözler önüne serildi. Video, Microsoft Flight Simulator'ün geçirdiği inanılmaz evrimi de gösterdi.

Uzun zamandır yolunu gözlediğimiz Microsoft Flight Simulator 2020, 18 Ağustos günü bizimle buluşmaya hazırlanıyor. Fazlasıyla iyi grafikleriyle göz dolduran oyun, aynı zamanda barındırdığı teknolojilerle oyun dünyasında da oldukça önemli bir yere sahip olacak. Zira oyun, dünya genelinde gerçek zamanlı veriler toplayarak bize aktaracak; tüm dünya haritası Bing Haritalar'dan alınan verilerle oluşturulacak.

Özellikle uçuş simülasyonlarını seven bir oyuncuysanız zaten daha önce de Microsoft Flight Simulator ismini duymuşsunuzdur. Microsoft, 30 yılı aşkın süredir uçuş simülasyonu üretiyordu. Ancak şirketin bu serüveni bundan tam 14 yıl önce Microsoft Flight Simulator X'le durgun bir döneme girmişti. Peki Microsoft'un daha önceki oyunları nasıldı? Gelin, Microsoft Flight Simulator'ın zaman içindeki gelişimini gösteren şu videoyu izleyelim:

Microsoft Flight Simulator tarihi:

Videoda da görebildiğiniz üzere Microsoft Flight Simulator ismi ilk olarak 1982 yılında karşımıza çıkmıştı. 1984 yılında 2.0 versiyonuyla yeniden karşımıza çıkan oyun, bu kez yeri ve gökyüzünü birbirinden daha iyi ayırmamızı sağladı ve uçağın aletlerini daha renkli göstermeye başladı. Ancak bu sürümde de herhangi bir uçak modeli bulunmuyordu. 1988 yılında çıkan 3.0 sürümündeyse oyun artık daha iyi 3 boyutlu bir hal almış, bazı basit yapı ve uçak modellerine kavuşmuştu.

1989 yılında yayınlanan 4.0 sürümü aslında 3.0 sürümünün biraz daha geliştirilmiş versiyonuydu. 1993 yılında yayınlanan 5.0 sürümüyse oyunu dümdüz bir dünyadan kurtarmış ve yer şekilleri eklemiş; seriye kokpit kazandırmıştı. 95 yılında yayınlanan Microsoft Flight Simulator 95, şehir detaylarını bir üst seviyeye taşımıştı.

microsoft flight simulator x

Microsoft Flight Simulator 98'le birlikte uçuş simülasyonu serisi artık 3 boyutlu kokpite geçiş yapmıştı. 1999 yılında yayınlanan Microsoft Flight 2000'se oyun dünyasını daha da zenginleştirmişti. 2001'de yayınlanan Microsoft Flight Simulator 2002, oyunun grafiklerinin tam anlamıyla evrim geçirdiği bir sürümdü.

2006 yılında piyasaya sürülen Microsoft Flight Simulator X, maalesef Microsoft'un uçuş simülasyonu serüveninde uzun bir durgunluğun habercisiydi. Uzun süre boyunca güncellenmeye devam eden oyun, geliştirilen modlar sayesinde modern grafiklere ve gerçekçi bir dünyaya ulaştırılabiliyordu.

Kaynak : https://mspoweruser.com/history-of-microsoft-flight-simulator-video/
74
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
74
4
2
1
0