Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yazılım

Microsoft, Windows 8’deki Mağazasının Fişini Çekiyor

2016 yılında Windows 8 desteğini sona erdiren Microsoft, şimdi de Windows Mağaza'nın fişini çekmeye hazırlanıyor.

Microsoft, Windows 8’deki Mağazasının Fişini Çekiyor

Windows 7'den sonra devrim niteliğinde gelen Windows 8, Microsoft için kısa bir geçişte kullanılmış, ardından desteğini bitirmişti. Windows 10 ile yollarına devam eden Microsoft, Windows 8 için mağazada bulunan uygulamaların güncellenmesini durduruyor. Microsoft daha önce yayınlanan resmi programlarına göre 2023'te sonlanacak olan durum, sessiz sedasız yapılan değiştirme ile 1 Temmuz 2019'a alındı.

Microsoft, Windows 8’deki Mağazasının Fişini Çekiyor

Yazılı programda tarihi değiştirdikten sonra madde ekleyen Microsoft, geliştiricilerin uygulamalarını mağaza üzerinden güncellemeye devam edebileceklerini, ancak bunun Windows 8 kullanıcılarına ulaştırılmayacağını belirtti. Windows 8.1 için böyle bir durum ise söz konusu değil. Windows 8.1 kullanıcıları 2023'e kadar Microsoft Mağazası üzerinden işlemlerine devam edebilecekler.

2012 yılında piyasaya sürülmüş olan Windows 8, hala azımsanmayacak bir kitle tarafından kullanılmaya devam ediyor. Windows 8 kullanıcıları 2016 yılından beri destek almasalar da bu durum onlar için bir şey ifade etmiyor gibi görünüyor ancak Microsoft'un bu gibi hamleleri ile Windows 8'i tamamen bitirmek istediği görülüyor. Zaten kullanıcılar için de ücretsiz olarak Windows 8.1'e geçiş imkanı sunuluyor. Microsoft, Windows 8.1'in temel desteğini 9 Ocak 2018'de bitirdi. İşletim sisteminin gelişmiş desteği ise 10 Ocak 2023'te sona erecek.

YORUMLAR

(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
E
Ertürk A. 6 yıl önce
Windows 8.1 için sandım korktum. Haberi okuyunca rahatladım.
K
Kerem Kerem 6 yıl önce
Şahsen Windows Mağazanın çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bugüne kadar Spotify harici bir şey indirmedim.
K
Kerem Kerem 6 yıl önce
Dostum öncelikle o yorumu ben yazmadım. Ben yazdığım şeyin dislike alacağını biliyordum zaten fakat kendi fikrimi yazmak istedim. Çünkü boyle düşünüyorum. İnsanların karşıt fikirlerinin olmasını veya benim fikrimi eleştirmesini yediremeyecek bir insan değilim. Aksine bunların yapılmasını isterim ki eğer hatam varsa ya da o konu hakkında yanlış düşünüyorsam kendimi düzeltmeye çalışayım. İnsanların ne yaptığını bilmeden onlar hakkında konuşman doğru değil. Ayrıca bir insanın yorumunu yediremeyecek ve onun yorumunu küçük düşürmek için hesaptan çıkıp ziyaretçi olarak girip yorum yapacak kadar efor harcayacak bir insan da değilim. Tanımadığınız insanlar hakkında yalan yanlış yorum yapmayın lütfen.
E
[email protected] 6 yıl önce
Turkane
Tüm yorumlar yüklendi (3 yorum)