Milli Gemileri Bir 'Kulaç' Daha Öne Atacak Milli Sonar Geliştirildi

54
6
1
0
0
Milli gemilerde kullanılmak üzere, öncekine nazaran çok daha gelişmiş özelliklere sahip olan Yakamos 2020 isimli milli sonar bir sonar geliştirildi.

Milli gemilerde kullanılacak su altı tehditlerini tespit etmede çok daha üstün özelliklere sahip olan yeni sonar sistemi geliştirildi. Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Kerem Alparslan, geliştirilen milli sonar sistemi Yakamos 2020 ile ilgili olarak şunları dile getirdi:

Milli sonar sistemi, Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkez Komutanlığı ve TÜBİTAK tarafından tasarlanmış çok yenilikçi, özgün, milli bir sistemdir. Bu sistemin bir ürün olması için, diğer korvet ve fırkateyn gemilerimize uyarlanması ve dünyaya pazarlanması amacıyla Meteksan Savunma görevlendirildi. O tarihten itibaren mühendislik ve teknoloji yatırımları yaptık, gereken birikimleri sağladık ve malzemesinden yazılımına kadar sisteme hakim olarak Ar-Ge'si yapılmış bu sistemi sanayileştirdik.”

Yakamos 2020’nin önceki olgunlaşmış algoritmalarını da kullandığını ve bunları optimize ettiğini söyleyen Alparslan, donanım ve sensörleri daha yenilikçi teknolojilerle modernize ettiklerini ifade etti. Yakamos 2020’nin ülke ihracatına da katkısı olacağını söyleyen Selçuk Kerem Alparslan “İhracatta da bunun başarısının meyvelerini yemekte olduğumuzun müjdelerini de verebilirim dedi.

Sonar sistemlerinin son yıllarda önemli bir pazar payı olduğunu da söyleyen Alparslan, MİLGEM’i (Milli Gemi) Pakistan’a ihraç etmeye yakın olduğumuzu ve bunun sonrasının da Yakamos olacağını ifade etti.

Selçuk Kerem Alparslan, nisan ayında İstanbul’da gerçekleşecek olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda Yakamos 2020’nin sergileneceğini söyledi “Fark yaratan unsurlarını anlatacağız ve orada hem kullanıcımız hem de diğer uluslararası paydaşlar ve rakipler karşısında sistemi arenaya çıkartmış olacağız” dedi.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/milli-gemiler-yeni-sonarla-daha-da-guclenecek/1420701
54
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
54
6
1
0
0