Minecraft'ın Işın İzleme Teknolojisi ile Arşa Çıkan Grafik Kalitesi (Video)

77
7
6
3
3
Işın izleme teknolojisinin yalnızca üst düzey grafiklere ve doku kalitesine sahip oyunları değiştireceğini sanıyorsanız bir de Minecraft'ın Işın İzleme ile sunduğu grafiklere göz atmanızı tavsiye ederiz.

Minecraft, son dönemlerde popülerliğini bir miktar kaybetmiş olsa da oyunculara sunmuş olduğu devasa dünya ve muazzam yaratıcılık gücü ile ciddi bir oyun kitlesi ile yoluna devam ediyor. Minecraft, hiçbir zaman grafikleri ile öne çıkan bir oyun olmadı, fakat Işın İzleme (Ray Tracing) teknolojisi, Minecraft’ın dahi muhteşem grafiklere sahip olmasını sağlıyor.

Digital Foundry tarafından paylaşılan aşağıdaki videoda Alex Battaglia ve John Linneman, Full HD çözünürlükte Işın İzleme teknolojisi aktif edilmiş Minecraft ile HD çözünürlükte Işın İzleme olmayan Minecraft arasındaki grafik farklarını ortaya koyuyor. Işın izleme teknolojisinin mekansal aydınlatmayı ne denli geliştirdiği açık bir şekilde görülüyor.

Işın İzleme teknolojisi, nesnelerin ışığa verdiği tepkiyi maksimum doğruluğa çıkarıyor. Ayrıca ışın izleme teknolojisi yalnızca doğrudan gelen ışığı değil, nesnelerden yansıyan ışığında oldukça gerçekçi görünmesini sağlıyor. Digital Foundry tarafından paylaşılan aşağıdaki videoyu izleyerek Minecraft’ın en yüksek grafiklerde nasıl bir görüntü sağladığını inceleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.polygon.com/2019/4/21/18510039/minecraft-ray-tracing-mod-tech-demonstration-video-pc-digital-foundry
77
7
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
77
7
6
3
3