Minecraft, Uzun Süredir Beklenen PS VR Desteğine Kavuşuyor

41
5
3
3
3
Bugün bir blog gönderisi paylaşan Mojang Studios, her dönem popülerliğini koruyan Minecraft'a bu ay sonunda PlayStation VR desteği ekleneceğini açıkladı. Normal sürümdeki tüm içerikleri barındıracak olan PS VR sürümü, otomatik olarak oyuna eklenecek.

Temel olarak küplerle çeşitli tasarımlar yapmak üzerine kurulu oldukça basit bir mantığı olan Minecraft, piyasaya sürüldüğü günden bu yana popülerliğini korumayı başarıyor. Hayatta kalma, macera ve yaratıcı mod gibi birbirinden farklı birçok içeriği içerisinde barındıran oyunun bu kadar beğenilmesinin nedenlerinden biri de sürekli güncel tutulması.

Birçok farklı platformda oynanabilen oyun, geçtiğimiz yıllarda Facebook'un sahibi olduğu Oculus Rift sanal gerçeklik platformuna da eklenmişti. Oculus Rift'in yanında Windows Mixed Reality ve Gear VR gibi farklı sanal gerçeklik platformları için de sürümleri bulunan Minecraft'a son olarak PlayStation VR desteği ekleneceği açıklandı.

Minecraft'ın PlayStation VR sürümü bu ay sonu yayınlanacak:

Minecraft PS VR

Bugün bir blog gönderisi paylaşan geliştirici Mojang Studios, Minecraf'ın bu ay sonunda oyunu PlayStation VR'da oynanabilir hale getiren ücretsiz bir yükseltme alacağını duyurdu. Stüdyo, yapılan açıklamada "PlayStation 4'te Minecraft'ı olan herkes bu yamayı otomatik olarak alacak" ifadelerini kullandı.

Minecraft'ın PS VR sürümü hayranlar tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Beklenen açıklamayı nihayet bugün yapan geliştirici ekip, oyunun PS VR sürümünün PlayStation 4'te her gün oynanan Minecraft oyununun birebir aynısı olacağını ve hiçbir şeyin kaldırılmadığını söylüyor.  

Elbette, PS VR sürümünde bazı ufak değişiklikler bulunacak ancak bunlar genel olarak VR için kurulum ve arayüz tarafında karşımıza çıkıyor. PS VR için Minecraft'ta oyuncular ayrıca, sanal gerçeklik gözlüğünü kullanarak etraflarına bakarken hareket etmek için PS4 kontrol cihazını kullanabilecekler.

Minecraft PS VR

Geliştirici ekip tarafından yapılan açıklamaya göre popüler oyunun PS VR sürümünde 'Sürükleyici' ve 'Oturma Odası' olmak üzere iki farklı mod yer alacak ancak bu modların nasıl işleyeceği ya da neleri içereceği hakkındaki detaylar henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://blog.playstation.com/2020/09/07/minecraft-adds-ps-vr-support-this-month/
41
5
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
41
5
3
3
3