Muğla’da Yangının Sıçradığı Termik Santralin Yandığı Anları Gösteren Görüntüler [Video]

90
26
4
3
1
Muğla’da Yangının Sıçradığı Termik Santralin Yandığı Anları Gösteren Görüntüler [Video]
Bu gece sabah rüzgar yönünün değişmesiyle içlerimiz bir tık rahatlamış olsa da Muğla’daki yangın, maalesef termik santrale ulaştı. Bölgeden gelen videolar, santralde yaşananları an be an gösteriyor.

Günlerdir Kemerköy Termik Santrali’ne ulaşacağı konusunda defalarca uyarısı yapılan Milas’taki yangın, maalesef gece saatlerinde sonunda santrale ulaştı. Rüzgarın etkisiyle zaman zaman iç hafifletici bir şekilde yangın, santralin zıt yönüne doğru ilerlemiş olsa da en sonunda aradaki mesafe kapandı. Alevler, şu anda santralde kendisini gösteriyor.

Türkiye’nin şu anki en önemli gündemiyse santralde anlık olarak yaşananlar. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada santraldeki patlayıcı ve yanıcı maddelerin boşaltıldığını açıklamıştı. Fakat yüksek miktarda kömür rezervinin halen santralde bulunduğunu ifade etmişti. Sosyal medyada ve haber kuruluşlarınca paylaşılan videolarsa santralin şu anki acı halini gösteriyor.

Alevlerin santrale geldiği bu videoyla duyurulmuştu:

Santralden aktarılan diğer görüntüler:

Santraldeki patlama görüntüleri elektrik hatlarından kaynaklanıyor:

Bölgeden gelen bilgiler:

Bölgeden aktarılan bilgilere göre termik santral ve çevresindeki vatandaşlar karbonmonoksit zehirlenmesine karşı tedbir amaçlı boşaltıldı. Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada vatandaşların Deniz Kuvvetleri’ne bağlı çıkarma gemileriyle tahliye edildi. Santralin yanması nedeniyle ciddi elektrik kesintileri olabileceği aktarılıyor.

Bölgede ikamet etmekte olanların dikkatine:

Muğla Valiliği, Ören, Alatepe, Kultak, Pınar, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler, Bağdamları, Karacaağaç mahallelerinin tahliye edilmekte olduğunu açıkladı.

Araçları olanlar için toplanma yerleri:

  • Milas Şehir Stadyumu
  • Koru Yüksel Çağlar İlkokulu

Araçla tahliye için Kultak Alatepe ve Pınar Dereköy istikametleri kullanılabilir. Denizden tahliyeler Ören Marina’dan yapılıyor.
 

90
26
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
90
26
4
3
1