NASA, Ayrımcı ve Irkçı Nitelikteki Gök Cisimlerinin İsmini Değiştirecek

27
10
6
2
0
NASA, bir politika değişikliğine gittiğini açıkladı. Bu değişiklikle birlikte NASA, ayrımcı ve ırkçı nitelikteki ibareleri artık gök cisimlerinin isminde kullanmayacak.

NASA tarafından yapılan açıklamalara göre bu politika değişikliğine paralel olarak atılan ilk adım, "Eskimo Bulutsusu" üzerinden atılacak. Buna göre "NGC 2392" ismiyle de bilinen gezegenimsi bulutsu, artık Eskimo Bulutsusu olarak isimlendirilmeyecek. "Eskimo" kelimesinin ırkçı bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren NASA, isim değişikliğinin bu geçmiş nedeniyle yapılacağını ifade ediyor.

uzay

NASA'nın isim değişikliğine gittiği tek gök cismi NGC 2392 değil. Edinilen bilgilere göre kurum, Siyam İkizleri Galaksisi'nin ismini de değiştirecek. Hatta yeni isim, "Kelebek Galaksileri" olacak. Aslına bakacak olursak "Siyam İkizleri" ismi verilirken art niyet güdülmemişti. Çünkü gezegenimizden 52 milyon ışık yılı uzakta olan bu gök cismi, NGC 4567 ile NGC 4568'in birleşmesi halindeki durumuydu ve bu yüzden tercih edilmişti. Ancak politika değişikliği, bu ismin de değişmesine yol açacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan NASA yetkilisi Thomas Zurbuchen, böyle bir politika değişikliğine gidilmesine neden olarak, gök cisimlerinde kullanılacak tüm isimlerin daha kapsayıcı olup değerlere saygı duyacak şekilde ayarlanmak istenmesini gösterdi. Zurbuchen, hedeflerine ulaşabilmek için aktif olarak çalışacaklarının altını çiziyor.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/nasa-gok-cisimlerine-verdigi-eskimo-bulutlusu-ve-siyam-ikizleri-gibi-ayrimcilik-teskil-eden-isimleri-artik-kullanmayacak,895284
27
10
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
27
10
6
2
0