NASA’nın Orion Kapsülü Ay Görevine Hazır

7
6
0
0
0
NASA, insanoğlunun aya çıkışının 50. yılının kutlamalarını yalnızca geçmişi anarak tamamlamadı. Uzay ajansı, Apollo programının sona ermesinden bu yana ilk kez insanları Ay’a geri götürecek Orion mürettebat kapsülünün tamamlanmaya yaklaştığını doğruladı.

NASA bir süredir astronotları tekrardan Ay yüzeyine gönderebilmek için Orion mürettebat kapsülü üzerinde çalışmalar yapıyordu. Uzay ajansı 50 sene önce gerçekleşen ve insanlık adına büyük bir adım olan Ay yüzeyinde atılan ilk adımın kutlamalarını yapıp geçmişi anarken aynı zamanda bir açıklama ile kutlamalara neşe ve heyecan kattı. 

NASA, yaptığı açıklamada Orion kapsülünün Ay’a yapılacak uçuşlara neredeyse hazır olduğunu belirtti. Orion kapsülünün Ay yörüngesine ilk seyahati Haziran 2020’den sonraki bir tarihte yapılacak. Kapsül Ay’a yapılacak ilk uçuşunda içinde insan barındırmayacak. Bunun yerine, Artemis 1’in bir parçası olarak mürettebatsız bir şekilde yeni Uzay Fırlatma Sistemi tarafından fırlatılacak ve toplamda uzayda 3 hafta geçirecek. Bunun 6 günü Ay yörüngesinde olacak ve daha sonrasında Orion, Dünya’ya geri dönecek. 

Orion, Dünya’ya geri döndüğünde, 2022 yılında Artemis 2 için Dünya’nın atmosferine kritik bir yüksek hızlı fırlatma daha yapılacak. Bunun sebebi ise Orion kapsülünün, içindeki mürettebatı koruyacak termal kalkanını test etmek ve sağlamlığını kanıtlamak. Her şey plana göre giderse, Artemis 3 görevi 2024’te mürettebatla birlikte Ay yüzeyine yapılacak.  

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/07/20/nasas-orion-crew-capsule-is-officially-complete-and-ready-to-prep-for-its-first-moon-mission/
7
6
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
6
0
0
0