Nintendo Switch 2'nin Ertelendiği İddia Edildi: Ne Zaman Tanıtılacak?

6
3
2
2
0
Yeni bir iddiaya göre Nintendo Switch'in çıkış tarihi ertelendi. Cihazın normalde bu sene gelmesi bekleniyordu.

Türkiye’de o kadar popüler olmasa da konsollar arasında dünyada zirveye oynayan Nintendo Switch, 2017 yılında piyasaya sürülmüştü. 7 yıl geçmesinin ardından yeni Switch’in ne zaman geleceği ve ne gibi özelliklere sahip olacağı merak ediliyordu.

Son zamanlarda konsol hakkında bilgiler geliyordu. Örneğin ocak sonu Bloomberg tarafından paylaşılan ve analist Hiroshi Hayase’nin açıklamalarına dayanan bir raporda, cihazın 2024’te çıkış yapacağı öne sürülmüştü. Ancak yeni bilgiler, planın değiştiğini gösterdi.

Nintendo Switch 2'nin, 2025'in başlarına ertelendiği iddia ediliyor

Video Games Chronicle'dan Eurogamer'a kadar birçok güvenilir kaynağın edindiği bilgilere göre Nintendo, yayıncılara yeni nesil konsolunun 2025'in ilk çeyreğine ertelendiğini bildirdi.

Bu da cihazın beklenenden daha geç geleceği anlamına geliyor. İddialara göre cihaz için yayıncılara en başta "2024 sonları" denilmişti. Ancak Nintendo karar değiştirerek tarihi önümüzdeki yılın başına itti. Oyun şirketleri de Switch 2 için geliştirdikleri oyunları 2025'te çıkaracaklarını ifade etti. Bu oyunlardan birinin sürekli ertelenen Metroid Prime 4 olabileceği söyleniyor. 

Switch 2'nin çıkış tarihinin ertelenemsi Nintendo için olumsuz sonuçlara yol açtı. Reuters'ın aktardığına göre şirketin hisseleri, haberlerin ardından bugün %6 geriledi.

Switch 2'de nasıl özellikler bekliyoruz?

Ekranın 8 inçe çıkacak ve LCD olacak

Şimdiye kadar gelen bilgilerde ekran tarafında önemli değişikliklerle karşılaşacağımız söyleniyordu. Bunlardan biri boyutuydu. Ocak ayında bilgileri yayan analist Hiroshi Hayase’ye göre Nintendo, yeni konsolda boyutu 8 inçe çıkaracak. Orijinal konsolun boyutu 6,2 inç idi. 2021’de piyasaya sürülen OLED versiyonda ise 7 inçlik bir ekran bulunuyordu.

Bu boyut iddialı olsa da kullanıcıları ikiye bölebilir. 8 inç ekran, görüntü açısından kesinlikle daha iyi olacaktır. Ancak cihazı hareket hâlindeyken kullanmayı biraz zorlaştırabilir. Switch’in istediğiniz yerde oynamanızı sağlayan bu özelliği, başarılı olmasının ve bunu yıllardır sürdürebilmesinde önemli bir role sahip.

Öte yandan ekranın LCD olarak geleceği de söylentiler arasında. Bu şaşırtıcı çünkü birçok kullanıcı, OLED kullanılmasını bekliyordu. Doğru çıkarsa bekleyenlerin bazılarının hayal kırıklığına uğrayacağını tahmin edebiliriz. Gelen bilgilere göre şirketin LCD’ye yönelmesinin nedeni, masrafları azaltmak olacak. Belki ilkinde olduğu gibi sonradan bir OLED versiyon görebiliriz.

Switch 2’yle ilgili diğer sızıntılara da bir göz atalım. Cihazda NVIDIA Tegra T239 işlemcinin kullanılacağı iddia ediliyor. Bunun dışında 8 GB LPDDR5 RAM, 64 GB depolama, DLSS 2 desteği, daha iyi batarya da iddialar arasında.

6
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
2
0