NVIDIA, G-Sync Uyumlu Monitörler Listesini Genişletti

12
1
1
0
0
NVIDIA, bu yılın başlarından beri GPU’larının hangi monitörlerle daha iyi performans vereceği testlerine devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Şirket, 16 monitörün daha G-Sync özelliğiyle uyumlu çalıştığını onayladı.

NVIDIA, 2019’un başlarında, GeForce GPU’su ile daha iyi oyun deneyimi sağlayabilmek için çeşitli oyun monitörlerini test etmeye başladı. Başlangıçta şirket 400 monitörü test etti ve yalnızca bunlardan 12’sinin standartları karşıladığını söyledi. Şimdi ise NVIDIA, ‘G-Sync Uyumlu’ monitörler listesindeki sayıyı 28’e çıkardı.  

Başlangıçta temel bir VRR (Değişken Yenileme Hızı) deneyimi için testlere başlamıştı. Şirket, test edilen 273 monitörün istenilen VRR aralığını karşılamadığını, yani bu monitörleri kullanan insanların GeForce grafik kartlarının bütün nimetlerinden faydalanma ihtimallerinin düşük olduğunu söyledi. Şirket, test edilen diğer 202 monitörde de titremeler ve boşluklar gibi kalitesiz görüntü problemleri olduğunu belirtti. Görünüşe göre NVIDIA’nın test ettiği monitörlerin %55’i, 75 Hz’in altındaki yenileme hızlarına sahip. Bu yüzden yüksek kare hızına sahip oyunlarda VRR aktif edilmedi. 

Yine de, güncellenen ‘G-Sync Uyumlu’ monitörlerin listesi, eskisinin iki katına çıktı. Artık Acer, Agon, Asus, Benq, Hp, Dell ve LG monitörlerinin de dahil olduğu daha fazla seçeneğimiz olacak. Daha önce, birçok monitör yalnızca FreeSync sertifikasına sahipti. Şirket, yeni çıkan adaptif senkronizasyon monitörlerini de test etmeye devam edeceğini ve testten geçenleri G-Sync Uyumlu monitörler listesine ekleyeceğini belirtti. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/27/nvidia-gsync-compatible-gaming-monitors/
12
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
1
0
0