Kripto Para Madenciliği İçin Milyonlarca Ekran Kartı Satan NVIDIA'dan Şaşırtan Açıklama: Topluma Hiçbir Faydası Yok

16
7
0
0
0
NVIDIA üst düzey yöneticilerinden Michael Kagan, kripto para dünyasını eleştirdi. Kagan tarafından yapılan açıklamaya göre kripto paralar, hiçbir zaman topluma yararlı olmayacaktı. Kagan, işlem gücünün hangi sektöre harcanması gerektiğini de açıkladı.

Dünyanın en büyük GPU ve ekran kartı üreticilerinden NVIDIA'nın üst düzey yöneticilerinden Michael Kagan, kripto para dünyası ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Özellikle de kripto para madenciliği üzerinden konuşan Kagan, Guardian'a verdiği röportajda kripto paraların topluma hiçbir faydasının olmadığını söyledi. Gelin bu dikkat çekici açıklamaların detaylarına bakalım.

Açık konuşmak gerekirse NVIDIA'nın kripto para dünyasına yaklaşımı hiçbir zaman sıcak değildi. Özellikle de Ethereum madenciliği için milyonlarca ekran kartı satan şirket, buna rağmen kripto paraların var olmasını istemedi. Hatta NVIDIA, bundan birkaç yıl önce ekran kartlarının Ethereum ve türevlerinin madenciliğinde kullanılmasını engellemek için ekran kartlarına sınırlama yaptı. Hal böyle olunca, Michael Kagan'ın açıklamaları pek de şaşırtıcı gelmedi.

"Hiçbir fayda sağlamadı!"

NVIDIA kripto para açıklaması

"Bütün bu kripto şeyler, işlemeye ihtiyaç duyuyordu ve NVIDIA en iyisiydi, bu yüzden insanlar onu bu amaç için kullanmak üzere programladılar. Bir sürü şey satın aldılar ve sonunda çöktü, çünkü toplum için yararlı bir şey getirmiyor. Kripto paranın insanlık için iyi bir şey yapacak bir şey olduğuna asla inanmadım." diyen Michael Kagan, sektörün nereye yönelmesine gerektiğine ilişkin de konuştu. NVIDIA yöneticisine göre işlem gücü kripto para yerine yapay zeka için kullanılmalı.

"İşlem gücünü ChatGPT'ye harcayın!"

"ChatGPT ile artık herkes kendi makinesini, kendi programını yaratabilir. Ona ne yapacağını söylersin, o yapar. Ve istediğiniz gibi olmazsa, yeniden komut verip değiştirtebiliyorsunuz." ifadelerini kullanan Michael Kagan, yapay zeka için harcanacak işlem gücünün kripto paraya harcanacak işlem gücünden çok daha kıymetli olduğunun altını çizdi. Şunu da belirtelim; ChatGPT'nin geliştirilmesi için yaklaşık on bin adet NVIDIA A100 GPU kullanılmıştı.

Kaynak : https://www.theguardian.com/technology/2023/mar/26/cryptocurrencies-add-nothing-useful-to-society-nvidia-chatbots-processing-crypto-mining
16
7
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
7
0
0
0