Obi-Wan Kenobi Dizisinin Hangi Dönemde Geçeceği Belli Oldu

11
1
1
0
0
Star Wars hayranlarının uzun yıllardır beklediği Obi-Wan Kenobi yapımı sonunda gerçek oluyor. Disney+ için yapılacak olan dizi, Revenge of the Sith filminden 8 yıl sonrasında geçecek.

Geçtiğimiz hafta yapılan D23 etkinliği pek çok önemli açıklamaya ev sahipliği yapmıştı. Orada açıklanan projelerin en heyecan verici olanlarından biri, Ewan McGregor’un yeniden Obi-Wan Kenobi olarak karşımıza çıkacağı ve Disney+ ekranlarından yayınlanacak olan dizi projesiydi. 

Kathleen Kennedy, serinin senaryosunun hazır olduğunu ve önümüzdeki yıl çekimlerin başlayacağını açıklamıştı. Dizinin yaklaşık olarak Solo: A Star Wars Story ile aynı dönemde ekranlarda olacağı belirtilmişti. 

The Star Wars Show, yaptığı inceleme sonucunda dizinin Revenge of the Sith’ten 8 yıl sonra, A New Hope’tan 11 yıl önce geçtiğini ortaya çıkardı. 

obi-wan-kenobi

Öncelikli olarak 11 yıllık sürede Evan McGregor’un Alec Guinness’e dönüşmesi sürecini bu zaman dilimine sığdırmak için kendisini epey bir dert tasa ile yüzleştirmek gerekiyor. Yani Luke Skywalker daha henüz 8 yaşında. Solo filmi bu dönemi kapsıyor ancak Han’ın İmparatorluk için çalıştığı ve Millenium Falcon’un hala Lando Calrissian’a ait olduğu bir dönem var. 

Bu da Crimson Dawn suç örgütünün henüz gizlenmeye devam ettiği ve ortalıkta olmadığı anlamına geliyor. Yani Emilia Clarke’ın Qi’Ra’sını veya Paul Bettany’nin Dryden Vos’unu dizide görmemiz mümkün olabilir. Belki de dizide bir sahnede Darth Maul’u bile görme şansını bulabiliriz. Kendisini Obi-Wan ortadan ikiye bölmüştü ancak Solo filminde kendisini robot bacaklarla yeniden karşımızda görmüştük.

Seri muhtemelen 2021 yılında gösterime girdiğinde bu soruların tamamı cevap bulacak. 

Kaynak : http://collider.com/obi-wan-kenobi-tv-show-timeline-explained/#images
11
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
1
1
0
0