Star Wars: The Rise of Skywalker’dan Karanlık Rey Görüntüsü Paylaşıldı

17
8
6
2
1
Star Wars evreninde artık bir dönemin sona erdiğini gösteren Star Wars: The Rise of Skywalker’dan gelen yeni tanıtım filmi büyük dikkat çekti. Tanıtım filminde Rey’i çift taraflı kırmızı ışın kılıcı ile görüyoruz.

Star Wars evrenine aşina olan herkes, kırmızı ışın kılıcının ne anlama geldiğini bilir. Star Wars’ın kötü olarak kabul edilen Karanlık Taraf’ı bu kılıçları kullanır. Eski hikayelerde bunun nedeni olarak kılıç kristallerinin bulunduğu gezegenin Sith kontrolünde olmaması, karanlık taraftaki güç kullanıcılarının sentetik kristal kullandığı söyleniyordu. Başka bir görüş ise sithlerin kristali kanatıp kırmızı rengi elde ettiği yönünde.

Gerçekte ise iyi ve kötü taraf farkını en net anlatma yolu olarak siyah giyen adamlara kırmızı kılıç vermek gözüktüğü için böyle bir tercih söz konusu. Disney’in D23 etkinliğinde de yayınlanan Star Wars tanıtımına Rey ve O’nun kırmızı çift taraflı ışın kılıcı damga vurdu. Rey, bu sahnede siyah bir kostüm de giyiyor.

dark-rey

Peki aradan geçen sürede ne oldu? Rey gerçekten karanlık tarafa döndü mü? Finn geri dönecek mi? Yükselen Skywalker, Skywalker’ların hangisi? Bu soruların cevabını bu yılın sonunda göreceğiz. 

Kısa tanıtım videosu, nesiller boyu anlatılan hikayenin, özellikle de Skywalker ailesinin hikayesinin sona geldiğini gösteriyor gibi. Bir açıdan bakınca bu da mantıklı. Disney bu markayı yeni ürünler üretmek, yeni hikayeler anlatmak ve yeni ürünler satmak için kullanacak. 

Etkinlikte Rey’i oynayan Daisy Ridley de söz aldı. Genç aktrist, yaptığı açıklamada bu durumun oldukça insani olduğunu söylerken yolculuğunun nasıl sona ereceği konusunda bilgi vermekten kaçındı.

Filmle ilgili bir de poster paylaşıldı. Palpatine tarafından tepeden izlenen bir dövüşte Rey ile Kylo Ren dövüşürken görülüyor. Bu da Skywalker hikayesini bir çeşit döngüyle tamamlamış oluyor.

Rise of Skywalker’da yönetmenliği JJ Abrams yapacak. Filmde  Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd, Naomi Ackie, Richard E. Grant, Keri Russell, Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams ve Carrie Fisher yer alacak.

Kaynak : https://comicbook.com/starwars/2019/08/26/star-wars-the-rise-of-skywalker-trailer-rey-dark-side/
17
8
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
8
6
2
1