OnePlus 6, 6T, 7 ve 7 Pro Üçüncü Android Q Geliştirici Önizlemesini Aldı

8
1
1
0
0
OnePlus 6, 6T, 7 ve 7 Pro modellerinin kullanıcıları için Android Q Geliştirici Önizlemesinin üçüncü sürümünü yayınlandı. Şirket, bu sürümle birlikte "henüz yolun erken aşamalarında" olduklarını belirtti.

OnePlus, üçüncü Android Q Geliştirici Önizlemesini kullanıcıların beğenisine sundu. Yeni güncellemeyle Google, kendi Pixel model telefonları için Android Q beta sürecini bitirmek üzere. OnePlus’un ise ne zaman beta sürecini bitireceği henüz bilinmiyor ancak şirket, kullanıcılara işletim sistemini yükseltme işleminin ne zaman gerçekleşeceği konusundaki beklentilerini azaltmaları gerektiğini belirtti. 

Android Q

Güncelleme işleminin kendisine gelirsek; telefonunda zaten geliştirici sürümüne sahip olan kullanıcılar, 3. geliştirici önizlemesi’ne geçmeden önce telefonundaki tüm verileri yedeklemek zorunda kalacak zira geliştirici önizlemesi güncellemesini telefona yüklemek, tüm verileri silecek. Bunun yanı sıra, stabil veya açık beta sürümüne sahip olanlar önizleme sürümüne geçerken herhangi bir şeyi silmek zorunda kalmayacak ancak eğer güncellemeden sonra tekrar stabil sürüme geçmek isterseniz, diski temizlemek zorunda kalacaksınız. 

OnePlus 7

Önceki güncellemelerdeki gibi kullanıcılar güncellemeleri ZIP dosyası olarak cihazlarına indirip manuel sistem güncellemesini tetikleyerek önizleme sürümü ve stabil sürüm arasında geçiş yapabilecekler. Güncelleme hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz OnePlus 6 ve OnePlus 7 serisi telefonlar için OnePlus’un forumunu ziyaret edebilirsiniz. 

Güncellemenin sorunlarına gelirsek, OnePlus 7 ve 7 Pro kullanıcıları, geliştirici önizlemesini telefonlarına yüklediklerinde ekran içi parmak izi tarayıcı özelliğinin kullanılamaz olduğunu fark edebilirler, bu durumda sensörü kullanmadan önce güç tuşuna basarak telefonu otomatik olarak uyandırmanız gerekiyor. 

OnePlus’ın cihazları için hangi Android Q önizlemesinin beta sürümünün sonunu getireceği bilinmiyor ancak şirket hâlâ “geliştirme sürecinin erken aşamalarında” olduklarını belirtiyor. Bu açıklamayla birlikte OnePlus’ın Android Q’yu geç bir zamanda alabileceği olasılığını göz önünde bulundurarak bizlere yalnızca beklemek düşüyor.  

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/07/18/oneplus-6-7-android-q-developer-preview-3/
8
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
0
0