OnePlus 7 Pro'nun Ne Kadara Üretildiği Ortaya Çıktı

37
18
8
5
0
Akıllı telefon fiyatları son dönemlerde bir hayli yükseldi. Peki fiyatlardaki bu artışın sebebi ne? Akıllı telefon üreticileri, ürettikleri akıllı telefonları gereksiz yere yüksek fiyattan mı raflara sürüyor? OnePlus'ın amiral gemisinde bulunan donanım bileşenlerinin fiyatları ve akıllı telefonun satış fiyatı, bizlere bu soruların cevaplarını veriyor.

Akıllı telefon üreticileri, akıllı telefonları için donanım parçalarını satın alıyorlar ve bunları bizlerin kullanabileceği son hâllerine getirerek birleştiriyorlar. Birçok akıllı telefon üreticisi, cihaz üretim bantlarını işçilerin daha ucuz fiyatları çalıştığı ülkelerde konumlandırıyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus da akıllı telefon pazarında önemli denebilecek paya sahip şirketlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bugün ise OnePlus'ın amiral gemisi akıllı telefonu OnePlus 7 Pro'nun ne kadar fiyata mâl olduğu ortaya çıktı.

6,7 inçlik 1440x3120 çözünürlüğünde 90 Hz yenileme hızlı 1440p QHD+ AMOLED ekrana sahip olan OnePlus 7 Pro, 16 MP çözünürlüğünde kızaklı selfie kamerasını da bünyesinde barındırıyor.

6 GB RAM'li ve 128 GB dâhili depolama kapasiteli OnePlus 7 Pro'yu üretmek, açıklanan verilere göre 324,21 dolar tutuyor. OnePlus 7 Pro ise 699 dolardan raflarda bulunuyor. Bu hesaba göre OnePlus, her bir OnePlus 7 Pro (6 GB RAM) akıllı telefonundan yaklaşık 375 dolar kâr elde ediyor.

Ne var ki gerçekler hiç de böyle değil. 324,21 dolar sadece OnePlus 7 Pro'yu oluşturan parçaların ücretlerini temsil ediyor. Üretilen akıllı telefonların taşınma süreci ve akıllı telefonlardaki teknolojilerin geliştirilmesini ve yeni teknolojilerin üretilmesini sağlayan Ar-Ge çalışmalarının ücretleri de cihazların satış fiyatları içerisinde bulunuyor.

Bir diğer akıllı telefon sektörü devi Apple'ın amiral gemisi iPhone Xs Max (256 GB), Apple'a sadece 443 dolara mâl olurken Silikon Vadisi devi, bu akıllı telefon modelini 1.249 dolar ücret ile son kullanıcıyla buluşturuyor. Yukarıda bahsettiğimiz ve benzeri sebepler, Apple'ın da fiyatlarda bu şekilde bir artışa gitmesine neden oluyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Parts-for-OnePlus-7-Pro-cost-324-dollars_id117473
37
18
8
5
0
Emoji İle Tepki Ver
37
18
8
5
0