Android Q ve OnePlus 7'de Bulunan Pek Çok Özellik OnePlus'ın Eski Modellerine de Gelecek

5
4
1
0
0
OnePlus 7 cihazları, kullanıcıları memnun eden pek çok yeni özellikle birlikte piyasaya çıktı. OnePlus'ın eski model telefonlarına sahip olan kullanıcılardan da eski telefonlara bazı özelliklerin gelmesi için pek çok talep geldi. Çinli üretici, bu talepleri yakın bir zamanda uygulamaya geçirecek.

OnePlus 7 serisinin satışa sunulmasının ardından OnePlus'ın önceki serilerini kullanan kullanıcılardan yeni telefonların yazılım özelliklerinin eski modellere de gelmesi üzerine talepler oldu. OnePlus, bu duruma yanıt vermekte gecikmedi ve kullanıcıları sevindirecek bir haber paylaştı. Şirketin resmi forumunda yapılan açıklamaya göre donanıma bağlı olmayan en yeni özellikler, önceki modellere de getirilecek. Çinli üretici; OnePlus 5, OnePlus 5T, OnePlus 6 ve OnePlus 6T'ye gelecek özelliklerin listesini yayımladı.

Buna göre eski modellere gelecek özellikler kısaca şu şekilde:

  • Oyun sırasında en iyi performans için Fnatic Modu
  • Telefonu 20 dakika boyunca kullanım dışı bırakmak için Zen Modu
  • Ekran Kaydedicisi
  • Yan ekran modunda bile Hızlı Cevap
  • Ekran parlaklığını ayarlamak için DC Karartma
  • Mevcut RAM'den en iyi şekilde yararlanmak için RAM Boost

Belirtilen cihazlara bu özelliklerin ne zaman geleceği hakkında belirli bir tarih verilmedi. Tüm bunların yanı sıra Çinli üretici, OnePlus 5 ve OnePlus 5T'nin Android Q güncellemesini alacağını da belirtti ancak bunun için de kesin bir tarih bulunmuyor.

Yukarıda sayılan özelliklerin ayrıntılı açıklamaları

Fnatic Modu: Bu mod, çevrimiçi çok oyunculu oyunlarda cihazı en üst performansta tutacak iyileştirmeleri yapıyor. Tüm dikkat dağıtacak şeyleri engelliyor, CPU hızı ve ağ hızını arttırarak oyun deneyimini en üst seviyeye çıkarıyor.

Zen Modu: Aşırı bildirimlerden sıkılanlar ve günlük yaşamından daha fazla keyif almak isteyenler için tasarlanan bu mod, 20 dakika boyunca telefonu sessize alarak kişinin dikkatini dağıtacak şeyleri engelliyor ve çevresindekilerle daha keyif alacağı bir zaman sunuyor. Bu süre içinde tabii ki kamera ve acil çağrılara erişmek mümkün oluyor.

Ekran Kaydedici: Oyun videoları veya öğretici videolar kaydetmek için en iyi çözümlerden biri olan ekran kaydedici, senkronize olarak yüksek kaliteli ses kaydı da yapabiliyor.

Yan ekranda hızlı cevap: Telefon yan durumdayken video izlemeye veya oyun oynamaya konsantre olduğunuzda bir mesaja cevap vermek için o sırada yaptığınız işi bırakmak can sıkıcı olabilir. Bu özellik ile yaptığınız işi durdurmadan hızlı bir şekilde mesajlara cevap vermek mümkün.

DC Karartma: Bu mod, ekran parlaklığını ayarlamak için alternatif bir yöntem. Bazı durumlarda iyi sonuçlar veren özellik, bazen anormal renklerin görünmesine de neden olabiliyor.

RAM Boost: Bu mod ile cihaz, telefon kullanım şeklinizi öğrenir ve RAM'den tam performans almanızı sağlar. RAM Boost, kullanmak istediğiniz uygulamaları ve yüklemek istediğiniz verileri tahmin edebilir. 

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/05/24/android-q-and-many-oneplus-7-pro-features-are-heading-to-oneplus-6t-6-5t-5/
5
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
1
0
0