100 Saat Pil Ömrü Sunan OnePlus Watch 2 Resmen Tanıtıldı: İşte Fiyatı!

4
2
1
0
0
OnePlus, 3 yıllık aranın ardından yeni amiral gemisi akıllı saati OnePlus Watch 2'yi MWC 2024 resmen tanıttı. Cihaz, 100 saat pil ömrü sunarken önceki nesilde çok eleştirilen Wear OS işletim sistemini bu sefer bünyesinde barındırıyor.

OnePlus, akıllı telefonlarıyla tanıdığımız bir marka olsa da farklı ürünler de piyasaya sürüyordu. Akıllı saat de bunlardan biriydi. Ancak bu alanda pek başarılı değildi. 2021’de tanıtılan amiral gemisi OnePlus Watch, boyutundan özelliklerine kadar birçok konuda çok büyük eleştirilere maruz kalarak hiç sevilmemişti. En büyük sorunu ise yazılım tarafındaydı. Cihaz, Google’ın Wear OS yazılımını kullanmayarak kendi işletim sistemiyle geliyordu.

OnePlus, geçtiğimiz hafta uzun süren aranın ardından akıllı saat pazarına OnePlus Watch 2 ile geri döneceğini açılamıştı. Bugün ise MWC 2024 kapsamında saatin resmî tanıtımı gerçekleştirildi.

OnePlus Watch 2, 100 saat batarya ömrüyle gelecek, 

Paylaşılan görüntülerden, OnePlus Watch 2’nin geleneksel kol saatlerini andıran şık bir görünümle gelebileceğini görebiliyoruz. Teknoloji devi, saatin paslanmaz çelik çerçeveye ve safir cam ekrana sahip olduğunu söylüyor. IP68 su ve toza dayanıklılık derecelendirmesine sahip olduğunu da ekleyelim. Cihazda fitness modlarına kısayol olarak erişmeyi sağlayan bir "eylem düğmesi" de var.

OnePlus Watch 2'nin en ilginç yanlarından biri iki ayrı yonga setiyle gelmesi. Şirket, bunların Qualcomm Snapdragon W5 ve BES 2700 MCU olduğunu söylüyor. BES 2700 MCU, basit görevlerin de dahil olduğu arka plan aktivitelerini çalıştırırken Qualcomm çip ise uygulamalar gibi daha yoğun görevleri yerine getiriyor. 2 GB RAM ve 32 GB depolamayı da atlamayalım. 

Cihazla ilgili paylaşılan en dikkat çekici bilgi ise pil ömrü. OnePlus’a göre saat, “Akıllı Mod” ismi verilen bir modla 100 saate kadar pil ömrü sunabilecek. Bunun düşük güç modu olduğunu söyleyebiliriz. Yani sürekli açık ekran (AOD) gibi aktivitelerin kapalıyken bu kadar fazla pil ömrü sunuluyor. 100 saat kesinlikle çok iddialı. Karşılaştırma yapacak olursak Apple Watch Ultra 2, düşük güçte 72 saate kadar pil ömrü sunabiliyor. Yani OnePlus’ın piyasadaki en iyi batarya ömrüne sahip amiral gemisi akıllı saati çıkarma gibi bir amacı var.

Ancak AOD'un da açık olduğu norma kullanımlarda bu süre 48 saate düşüyor. 48 saatin de bu tarz bir amiral gemisi saat için oldukça iyi olduğunu söylemek mümkün. Cihazın 500 mAh batarya ile geldiğini ve 1 saatte tam şarj olabildiğini ekleyelim.

 

Spor ve sağlık özelliklerine de bakalım. OnePlus Watch 2, 100'de fazla spor aktivitesini takip edebiliyor. Bunlara ek olarak yerle temas süresi, egzersiz yaparken kullanabileceğiniz maksimum oksijen miktarı VO2 gibi gelişmiş koşu ölçümlerine de sahip olacak.

8 kanallı kalp atış hızı sensörü, stres ve uyku takibi gibi temel sağlık özellikleri de var. Bunlara ek olarak horlama riskinizi de ölçebilecek. OnePlus Watch 2'de çift frekanslı GPS özelliği de bulunuyor. Saat bu özellikle birlikte ormanlar gibi daha zorlu ortamlarda daha doğru GPS verileri sağlayacak. Bu özelliği Apple Watch Ultra gibi daha gelişmiş saatlerde görüyorduk. 

Nihayet Wear OS ile geliyor

En merak edilen konulardan biri olan Wear OS ile ilgili ise sevindiren haber geldi. Yeni akıllı saatte Wear OS göreceğiz. Bu da artık daha fazla uygulamaya erişilebileceği ve Google Asistan'ın kullanılabileceği anlamına geliyor.

OnePlus Watch 2 fiyatı:

OnePlus Watch 2, 299 dolarlık fiyat etiketine sahip. Türkiye'ye gelişiyle ilgili bir bilgi bulunmuyor.

İlk OnePlus Watch neden çok başarısız olmuştu?

OnePlus, ilk nesildeki başarısızlığın ardından doğru adımları atmak için durduğunu ve üç yıllık ara verdiklerini belirtti. İlk nesil OnePlus Watch, Wear OS dışında üçüncü taraf uygulama desteği olmaması, sesli asistana sahip olmaması, kötü sağlık özellikleri, sınırlı bildirim seçenekleri, sürekli açık ekran (AOD) desteğiyle gelmemesi ve çok büyük olmaması gibi nedenlerden dolayı eleştirilmişti.

Tek iyi yanı 10 gün civarı pil ömrüydü. Ancak bunun nedeni, çok fazla işlevi yerine getirebilen bir cihaz olmamasıydı. Yani pek işe yaramıyordu. Şirketin bu fiyaskodan sonra yeni saatiyle müşterilerinin gönlünü alıp alamayacağını bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://community.oneplus.com/thread/1535054154072850439
4
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
0
0