OPPO, Wi-Fi'den 10 Bin Kat Yüksek Hız Vadeden Li-Fi Teknolojili Akıllı Telefon Patenti Aldı

65
17
5
4
2
OPPO, Wi-Fi'den binlerce kat yüksek bağlantı hızları vadeden Li-Fi teknolojisini destekleyen bir akıllı telefon için patent aldı. Patentin gerçek bir ürün olarak karşımıza çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor.

5G bağlantı desteği, günümüz amiral gemisi akıllı telefonlar için (global versiyonlarda) standart haline gelmiş durumda. Hatta özellikle MediaTek’in yeni Dimensity işlemcileri sayesinde artık orta segmentteki bazı fiyat/performans telefonları dahi 5G bağlantı desteği ile satışa sunuluyor.

5G, potansiyel olarak gigabit/saniye (Gbps) seviyesinde bağlantı hızları vadetse de günümüzde hala büyük boyutlu dosyaları indirmek için mobil veriden çok Wi-Fi ağlarını kullanıyoruz. Dolayısı ile pratikte kablosuz geniş bant ağ hızlarının artışı, mobil ağ hızı artışından daha önemli durumda.

Oppo'nun Li-Fi destekli akıllı telefonunun patent görseli

li-fi

Çoğumuzun akıllı telefonunda Wi-Fi 5 için destek bulunuyor ve çok daha hızlı bir kablosuz bağlantı vadeden Wi-Fi 6 da yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlamış durumda. Peki Wi-Fi’dan çok daha yüksek hızlar vadeden Li-Fi teknolojisini hiç duymuş muydunuz? Bazılarınız bu teknolojiyi duymuş olsa da kesin olan bir şey var ki henüz hiçbirimiz bunu kullanma fırsatı bulamadık.

Çinli akıllı telefon şirketi OPPO da kullanıcıların mobil ağlardan çok kablosuz ağlara bağlandığını fark etmiş olacak ki Li-Fi destekli bir akıllı telefon için patent aldı. LetsGoDigital tarafından aktarılan bilgilere göre OPPO’nun Li-Fi destekli akıllı telefonunun arkasında, kamera modülünün yanında ya da cihazın üstünde, çerçeveye gömülü halde bir Li-Fi sensörü yer alıyor.

Li-Fi, Wi-Fi'den 10 bin kat hızlı bağlantı vadediyor

li-fi

Li-Fi, veri almak için ışığa ihtiyaç duyduğundan OPPO’nun konsept akıllı telefonunda dışa bakan bir Li-Fi sensörü yer alıyor. Bu, sensörü darbelere karşı bir miktar daha güvensiz kılsa da sunacağı hız ve yeni nesil güvenlik teknolojileri, yakın gelecekte Li-Fi teknolojisinin güvenle kullanılabilmesini sağlayabilir.

Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı için radyo sinyallerini kullanırken; Li-Fi teknolojisi özel bir LED lambadan yayılan ışığı kullanıyor. Yapılan açıklamalara göre Li-Fi ile elde edilen bağlantı hızı, Wi-Fi bağlantı hızının 10 bin katına kadar çıkabiliyor. Li-Fi ile ilgili daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : https://nl.letsgodigital.org/smartphones/oppo-lifi-telefoon/
65
17
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
65
17
5
4
2